StoryEditor
belinho

Brazilsko čudo od djeteta odbilo Brazil i igrat će za Hrvatsku!

Piše desk  /  02.11.2023., 08:42h

Hrvatski nogomet uskoro će i formalno biti bogatiji za jednoga obećavajućega nogometnoga dragulja, mladoga Dinamova nogometaša, Brazilca Rafaela Gomesa Cirina zvanoga Belinho, dječaka rođenoga 13. siječnja 2009. godine u Rio de Janeiru.

Tu informaciju potvrdio je Večernjem listu dječakov zastupnik, menadžer Andy Bara.

– Da, Belinho je odlučio igrati za hrvatsku reprezentaciju, već je prihvatio poziv Hrvatskog nogometnoga saveza i radi se na tome da dobije hrvatsku putovnicu. Nadamo se da će to sve biti gotovo do Nove godine – kazao nam je Andy Bara pa nastavio:

– Čelnici HNS-a Tomislav Svetina i Marijan Kustić jako su se zauzeli za Rafaela i uvjerili su njega i njegova oca da dječak igra za Hrvatsku. Iako su nas kontaktirali iz Brazilskog nogometnoga saveza, želeći da dječak igra za svoju domovinu, Belinho želi igrati za Hrvatsku. Ovdje mu je lijepo, obitelj je sretna, Belinho pohađa OŠ Antuna Gustava Matoša na Ravnicama, izvrsno govori hrvatski. Zagreb smatra svojim domom.

Imao ozljedu ramena

Do informacije o Belinhu kao budućem vatrenom došli smo zapravo okolnim putem istražujući zašto je tako nadareni dječak ove sezone upisao samo dva nastupa za Dinamo u 1. NL za pionire, u kojoj Dinamo zauzima četvrto mjesto. Tu momčad vodi trener Boban Đerić. Belinho je ove sezone nastupio još 23. i 27. kolovoza u utakmicama sa Sesvetama i Rudešom.

– Belinho je ljetos bio teško ozlijedio rame, nešto slično kao nedavno Olmo pa se tek prošloga tjedna vratio treninzima. U trenažnom procesu je tek nekoliko dana. Zbog toga ima samo dva nastupa ove sezone. Moram priznati da se Dinamo jako dobro brine o Belinhu, paze na njega, u tom smislu sve je super – kaže Andy Bara.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 06:52