StoryEditor
hrvatski bek

Borna Sosa je zadnjeg dana prijelaznog roka odbio transfer karijere

Piše desk  /  04.02.2023., 14:35h

Leeds United je posljednjih dana prijelaznog roka intenzivno radio na dovođenju Borne Sose iz Stuttgarta, objavio je u svojoj kolumni za Caught Offside renomirani njemački novinar Christian Falk. Ovaj posao se spominjao i tijekom prošlog ljetnog prijelaznog roka, ali sada je priča bila jako ozbiljna.

"Bayer Leverkusen i Eintracht Frankfurt su bili zainteresirani za Bornu Sosu, ali odšteta od 12 milijuna eura koju je tražio Stuttgart je bila prevelika. Onda se javio Leeds koji je bio jako ozbiljan i spreman platiti odštetu, ali je Sosa odbio transfer u Premier ligu. Moguće je da će priča oživjeti na ljeto", piše Falk.

Podsjetimo, Sosa zbog ozljede aduktora već neko vrijeme ne nastupa za Stuttgart, a dosad se najviše pisalo o interesu  Bayera koji spominje i Falk. U Bayeru su se nadali da će Sosu uspjeti dovesti u transferu koji ne bi premašio 10 milijuna eura, a to je bilo premalo u odnosu na iznos na koji procjenjuju hrvatskog lijevog beka u njegovom klubu. Sosa je pod ugovorom sa Stuttgartom do ljeta 2025, prenosi Index.

Pala mu cijena

Istaknimo i da je Transfermarkt početkom ove godine ažurirao procjene vrijednosti svjetskih nogometaša.  Ažurirane su između ostalih i cijene hrvatskih igrača. Zanimljivo, velikom broju njih je pala vrijednost iako su igrali važnu ulogu na Svjetskom prvenstvu.

Kod nekih su razlozi nove cijene sportske prirode i nagli porast/pad forme, dok su kod drugih to tehnički razlozi (ugovor koji istječe, dob...). Ovim igračima je vrijednost najviše pala/porasla od 1. srpnja naovamo. Na tom popisu našao se i Sosa kojem je vrijednost pala za tri milijuna eura.

Dnevnik.ba

06. prosinac 2023 05:31