StoryEditor
davis cup

Borna Gojo svladao Argentinca Baeza i primaknuo Hrvatsku četvrtfinalu

Piše hina  /  17.09.2022., 18:02h

Hrvatska muška teniska reprezwentacija povela je sa 1-0 protiv Argentine u susretu 3. kola skupine A Davis Cupa u Bologni nakon što je Borna Gojo nakon dva sata svladao Sebastiana Baeza sa 6-1, 3-6, 6-3.

Nakon poraza od Lorenza Musettija i Eliasa Ymera ranije u tjednu, Gojo je protiv Baeza podsjetio na svoje sjajne nastupe u Davis Cupu prošle godine kada je bio ključni igrač u pohodu na finale.

Protiv 127 pozicija bolje rangiranog igrača na ATP ljestvici, Gojo je 164., a Baez 37. igrač svijeta, Goji je za osvajanje prvog seta trebalo samo 25 minuta. Sjajno je servirao, ubacio je 84 posto prvog servisa, a i bio je vrlo precizan u igri napravivši samo dvije neprisiljene greške, pa zasigurno niti mnogo bolji igrači od Baeza ne bi imali odgovor.

Mogao je Gojo do pobjede i u dva seta, ali je na "break-loptu" kod 2-2 u drugom setu promašio jedan forhend u izmjeni, da bi kod zaostatka 3-4 odigrao loš servis-gem. Napravio je dvije dvostruke servis pogreške, a onda i na "break-loptu" Baeza zapucao smeš u mrežu.

U trećem setu oba su igrača imali svoje prilike, Baez je stigao do 0-40 na servis Goje u prvoj igri, ali naš je igrač potom osvojio tri poena zaredom zahvaljujući sjajnim servisima, a zatim spasio još jednu "break-loptu" odličnim napadom i forhendom. Odmah potom Gojo je napravio "break" za 2-0, ali je u dramatičnom petom gemu izgubio tu prednost kada je Baez iskoristio treću "break-loptu" u tom gemu. Ipak, to nije omelo Goju koji je iskoristio slabiji gem Argentinca na svom servisu i poveo sa 4-2, a zatim više nije dopustio Baezu povratak u meč.

Slijedi susret Borne Ćorića i Francisca Cerundola, dok su za igru parova za Hrvatsku prijavljeni Nikola Mektić i Mate Pavić, a za Argentinu Maximo Gonzalez i Horacio Zeballos.

Ukoliko Hrvatska svlada Argentinu sa 3-0 stići će nadomak drugog mjesta u skupini koje vodi na završnicu u Malagu krajem studenoga. U tom slučaju mogla bi ispasti samo ako Švedska u nedjelju svlada Italiju sa 3-0. Ako Hrvatska svlada Argentinu sa 2-1, tada će joj za prolazak dalje trebati pobjeda Italije protiv Švedske.

Trenutačno su Hrvatska i Švedska na omjeru pobjeda i poraza 1-1. Italija je na vrhu sa 2-0, a Argentina posljednja sa 0-2.  

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:25