StoryEditor
Pobjeda Plemića

Borcu u Mostaru nije pomogao ni igrač više

Piše desk  /  20.11.2022., 17:22h

Zrinjski je u derbi meču 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru svladao ekipu Borca i Banjaluke s 1:0 i na odmor odlaze kao prvoplasirani tim prvenstva.

Zrinjski je u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone savladao Borac s 1:0. Jedini pogodak je postigao Hrvoje Barišić, piše Sportsport.ba.

Plemići ofenzivno kreću u utakmicu. Kontrolirali su loptu, a u osmoj minuti meča domaći traže penal. Nakon šuta Hadžića prema golu, Darko Lazić igra rukom, sudac Mirza Kazlagić šuti.

Dominirao je tim Sergeja Jakirovića u prvom dijelu, ali pravih prilika u prvih 45 minuta nije bilo. Zato je bilo divljanja na tribinama, no na huliganske istupe više ne treba obraćati pozornost.

Nastavak meča donosi mnogo više uzbuđenja. Dosta se toga desilo u samo deset minuta nastavka, a u 49. minuti rezervista Mandić gađa na gol Borca, ali šutira pored gola.

Dvije minute kasnije velika šansa za Borac. Čondrić bespotrebno istrčava, poklanja loptu Andriću, ovaj s 50 metara gađa, a Magdić nekako s gol-linije spašava čist pogodak.

U nastavku akcije crveni karton za Zrinjski. Mandić ruši Kulašina kao posljednji igrač obrane, a Kazlagić mu pokazuje direktan crveni karton.

Iako su ostali s igračem manje Plemići u 55. minuti dolaze do vodstva. Janković ubacuje nakon prekida, a Hrvoje Barišić pogađa glavom za 1:0.

Nakon primljenog gola Borac je preuzeo loptu na svoju stranu. Ipak, tim Vinka Marinovića pred golom Zrinjskog nije mogao napraviti ništa, a domaći su čekali šanse iz kontri.

Na kraju promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 1:0, a na kraju utakmice došlo je do čarki zbog kojih su isključeni Bekić s klupe domaćih i Spremo kod Borca.

Zrinjski polusezonu završava na prvom mjestu tabele s 39 bodova i utakmicom manje. Borac je treći s 33 osvojena boda i prvenstvo bi do kraja moglo biti veoma zanimljivo.

Treba svakako istaći da u ovom meču ni na klupi nije bilo najboljeg strijelca Plemića Nemanje Bilbije, a vidjet ćemo je li ovo i posljednji meč Sergeja Jakirovića na klupi bh. prvaka.

Utakmicu je upropastio pogubljeni sudac Mirza Kazlagić koji je ponovo imao ogroman broj očajnih odluka.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 09:45