StoryEditor
premijer liga bih

Borac svladao Tuzla City i preuzeo lidersku poziciju prvenstva

Piše desk  /  17.09.2022., 18:13h

Nogometaši Borca pobijedili su na stadionu u Srebreniku u okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH ekipu Tuzla Cityja rezultatom 1:0 te su tako ujedno od svog današnjeg rivala preuzeli lidersku poziciju u prvenstvu.

U prvom poluvremenu vidjeli smo dosta borbenu utakmicu, ali bez konkretnih akcija. Igrači oba tima bili su izuzetno oprezni, a dosta toga remetila je kiša.

Najbolju priliku imali su igrači Borca minut prije odlaska na odmor. Tatar je šutirao iz odlične situacije, ali je Fejzić fenomenalno obranio pa nije bilo pogodaka u prvih 45 minuta susreta.

Tuzla je početkom drugog poluvremena imala veliku šansu, ali je lopta pogodila prečku nakon šuta Pantelića. Uzvratio je i Borac vrlo brzo, ali je Fejzić uspio zaustaviti loptu nakon što se sapleo na klizavom terenu.

Uslijedio je period utakmice u kojem nismo puno vidjeli niti od jedne ekipe, a u 77. minuti Borac dolazi u vodstvo. Nakon kornera se stvorila gužva pred golom Fejzića, a lopta se uz dosta sreće odbila do Mrkaića koji je zakucava u mrežu. Do kraja susreta više nije bilo promjena pa je Borac ostvario važnu pobjedu na teškom gostovanju.

Borac je današnjim trijumfom prestigao upravo Tuzla City te je zauzeo prvo mjesto na ljestvici Premijer lige BiH iako ima negativnu gol-razliku (10:11). Vrijedi istaknuti da Tuzlaci imaju jednu utakmicu manje. U narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, Tuzla City dočekuje Sarajevo, dok će Borac ugostiti Slogu.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
17. travanj 2024 15:33