StoryEditor
novi kiks

Borac smijenio Lalatovića, svim igračima smanjene plaće

Piše desk  /  27.08.2022., 07:13h

Nakon poraza od Leotara održana je žurna sjednica Odbora FK Borac na kojoj je prihvaćena ostavka Nenada Lalatovića i njegovog stručnog stožera.

"Nenad Lalatović je podnio ostavku zbog niza varijabilnih rezultata, a sa željom da, dok još ima vremena, pokuša s trenerskim rokom ostvariti zacrtane klupske ciljeve ove sezone.

Izvršni direktor FK Borac je odlučio podnijeti ostavku, a Nenadu Lalatoviću želimo svu sreću u nastavku trenerske karijere", poručeno je iz Borca.

Novi šef stručnog stožera FK Borac bit će imenovan u naredna dva dana.

“Upravni odbor FK Borac odlučio je da, zbog nedovoljnog zalaganja na terenu i igrama nedostojnih crveno-plavih dresova s grbom Borca, kazni cjelokupni igrački kadar s 30% mjesečnih primanja.

Ne odustajemo od svojih ciljeva jer je u životu važno biti Borac”, poručeno je iz banjalučkog kluba.

Podsjetimo, Lalatović je drugi put najavio odlazak odmah nakon utakmice, uz ostalo kazavši:

"Ja više ne znam stvarno što da radim. Ili je do mene ili do igrača, ja da mogu sada bih promijenio sebe, ali i sve igrače. Otjerao bih prvo sebe iz kluba pa i njih, ne želim ih više ih braniti. Ne treba dati ni njima ni meni plaću jer bi bila sramota da nam daju plate. Ovo je sramota, mene je stvarno sramota. “Sa zadovoljstvom ću otići jer ne mogu promijeniti sve igrače."

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:22