StoryEditor
premijer lga bih

Borac i Tuzla City odigrali neriješeno u Banjoj Luci i obradovali navijače Zrinjskog

Piše desk  /  20.10.2021., 18:34h
Nogometaši Borca i Tuzla Cityja podijelili su bodove na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u zaostaloj utakmici 3. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 1:1. Oba tima su tako i u trećim uzastopnim prvenstvenim utakmicama ostali bez pobjede.

Domaći su bolje otvorili utakmicu. Kulašin je prvi opasno zaprijetio, a u 31. minuti je vratar Brajlović dva puta sjajno obranio nakon pokušaja Vranješa i Vojinovića.

Tuzla je prvu priliku imala sedam minuta prije odlaska na odmor kada je Nukić šutirao, a lopta se od Subića odbila od gredu pa promjena rezultata u prvom poluvremenu nije bilo, prenosi Klix.

Gosti su odmah zaprijetili na početku drugog poluvremena kada je Pavlović odlično obranio pokušaj Doffa, a već u narednom napadu su došli do vodstva. Mehanović je dobro šutirao, ispriječila se vratnica, a na odbijenu loptu naletio je Krpić koji bez problema pogađa za 0:1.

Krenuo je Borac žestoko po izjednačenje, ali jedno vrijeme nisu imali rješenja za obranu Tuzle na čelu s golmanom Brajlovićem. Ipak, u 56. minuti sudac Grbić je dosudio penal za Borac nakon što je Šukilović s leđa srušio Lukića. Siguran s bijele točke bio je Vranješ za 1:1.

U 70. minuti Borac je mogao i do preokreta, ali je Vušurović pogodio stativu. Obje ekipe su do kraja utakmice imali nekoliko opasnih situacija, ali promjene rezultata više nije bilo.

Tuzla je ostala na drugom mjestu Premijer lige BiH s tri boda manje od lidera Zrinjskog, dok je Borac na petoj poziciji.

Zanimljivo da će ova dva rivala već za četiri dana igrati novu prvenstvu utakmicu, ovaj put na stadionu Tušanj u Tuzli.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
20. travanj 2024 01:45