StoryEditor
roland garros

Bombarder iz Međugorja poslao kući i drugog ´top ten´ Rusa, na pragu je veličanstvenog pokera!

Piše Bruno Bošnjak  /  01.06.2022., 20:49h

Marin Čilić od US Opena vrlo uspješne, sada već daleke, 2018. nije zaigrao u četvrtzavršnici Grand Slam turnira, a na ovogodišnjem Ronald Garrosu nije samo prekinuo post, nego je otišao i korak dalje.

Nakon što je u osmini finala potopio drugog igrača svijeta Medvjedeva, u četvrtfinalu je uz puno više uloženog napora nadigrao i sunarodnjaka mu Andreja Rubljova.

Čilić je dominirao, napadao, razornim udarcima određivao ishod razmjena, ili winnerima i iznuđenim greškama Rubljova, ili vlastitim pogreškama.

U prvom setu se mučio, spašavao brejk lopte sve do 5:5 kad je pokleknuo, Rus je iskoristio šestu šansu i u sljedećem gemu ovjerio prvu dionicu igre.

Od tog je trenutka Čilić ubacio u brzinu više, podigao koncentraciju i u sljedeća dva seta nije Rubljovu dozvolio nijednu šansu za oduzimanje servisa.

U četvrtom setu Čilić je pokleknuo pri zaostatku 3:4, Rus je iskoristio prvu priliku za oduzimanje servisa, a u sljedećem gemu sve je potvrdio i odveo meč u peti set.

U petom setu Marin je pri 5:4 propustio je meč loptu. Opasno je živio na svom servisu pri 5:5 kad je sjajnim servisom spasio brejk loptu. 

Odluka je pala u tiebreaku petog seta u kojemu je Marin napravio mini brejk pri vodstvu 3:2, a potom nanizao još šest poena!

Marin je ispalio 33 asa, ukupno 88 winnera, naspram Rubljovljevih 35 (15).

______________________

Četvrtfinale Roland Garrosa

Marin Čilić (23)- Andrej Rubljov (7) 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 10:2

_____________________________________________

Pred pokerom finala

Marin će u polufinalu igrati protiv pobjednika skandinavskog duela Ruud-Rune, pri čemu bi protiv obojice, a pogotovo potonjeg, trebao biti favorit.

Pobijedi li ući će u elitno društvo igrača koji su zaigrali finala i u Melbourneu, i u Parizu, i u Londonu i u New Yorku.

Dosad je to uspjelo sve samim velikanima. Na listi u Open eri su: Ken Rosewall, Rod Laver, Ivan Lendl, Stefan Edberg, Jim Courier, Andre Agassi, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray.

Primijetit ćete da na listi nema McEnroea, Connorsa, Borga, Beckera, Samprasa...

US Open je osvojio 2014., a na Wimbledonu i Australian Openu je gubio finala od Federera 2017. i 2018.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:34