StoryEditor
23. travnja

Boksački spektakl ‘The Road to the Stars‘ u Ljubuškom

Piše fena  /  18.04.2023., 09:06h

Boksački spektakl "The Road to the Stars" na kojem će, među ostalim, biti upriličena i borba za europsku i svjetsku titulu, bit će održan u nedjelju, 23. travnja, u gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom s početkom u 19 sati.

Na rasporedu će biti više borbi, muških i ženskih kickboxa, a u glavnoj borbi večeri u Superwelter kategoriji do 72.5 kilograma, Katarina Vištica borit će se protiv Sonje Pilipović iz Hamburga za dvije prestige titule prvaka, prva je u Europskoj federaciji, a druga je WBF (World Boxing Federation) Intercontnetal prestige.

"Bit će to prva takva borba ne samo u Ljubuškom, već i u cijeloj regiji, te prva borba tog tipa uopće. U boksačkoj federaciji za ovakve događaje određuju uglavnom veće gradove kao sto su Mostar, Sarajevo, Zagreb, ali Vištica je inzistirala na Ljubuškom gdje je prije 13 godina sve počelo", priopćili su organizatori.

U Ljubuškom će se održati i četiri borbe u profesionalnom boksu, a riječ je o mladim i kvalitetnim borcima s ovih prostora među kojima ima državnih prvaka, a da je riječ o velikom spektaklu govori i podatak da će u Ljubuški doći boksačke veličine kao sto su Stipe Božić, Damir Beljo, Luka Pupek i Antonio Plazibat.

Vištica je inače član Kluba borilačkih vještina (KBV) Ljubuški, a u radu joj pomažu treneri Denis Rakić i Ivo Bilić, te glavni treneri Dalibor Mijan i Ivan Vukšić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:56