StoryEditor
nba

Bogdanović okončao niz Detroita od 28 uzastopnih poraza

Piše desk  /  31.12.2023., 09:26h

Bojan Bogdanović je sedam sekundi prije kraja, pri vodstvu Detroita protiv Toronta 124:128, pogodio jedno od dva slobodna bacanja za nedostižnih plus pet. Do kraja je Trent Jr. pogodio tricu za Raptorse, ali njome je samo ublažio poraz. Pistonsi pak slave povijesnu pobjedu, prvu nakon dva mjeseca.

Njome su okončali grozan niz od 28 uzastopnih poraza, najdulji niz poraza u jednoj sezoni u povijesti NBA lige. Pistonsi ukupno gledajući dijele neslavni rekord sa Sixersima, ali oni su 28 utakmica zaredom izgubili od ožujka do studenog 2015. Dakle, razvukli su ga na dvije sezone. Rekorderi što se tiče niza poraza u jednoj sezoni ostaju ovi Pistonsi, ali su pobjedom nad Raptorsima spriječili barem i da to postanu ukupno.

Bogdanović je tome dao veliki doprinos. Spomenutim bacanjem za potvrdu pobjede došao je do 19 poena, a dodao je 7 skokova i 3 asistencije. Kod Detroita je briljirao Cade Cunningham s 30 koševa, 12 asistencija i bez izgubljene lopte. Takve učinke su ove sezone imali još samo Nikola Jokić i Tyrese Haliburton.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:01