03.07.2022., Rijeka - Dvorana Zamet.FIBA kvalifikacijska utakmica za Svjetdsko prvenstvo u kosarci, Hrvatska - Finska Photo: Goran Kovacic/PIXSELLGORAN KOVACIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
nevjerojatni poraz

Bogdanović nakon katastrofe: Nikad nismo niže pali. Ja sam glavni krivac

Piše desk  /  04.07.2022., 07:10h

Hrvatski košarkaši poraženi su od Finske 79:81 u utakmici posljednjeg kola skupine C prvog kruga europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023., odigranoj u riječkoj dvorani Zamet, i tako su ostali bez plasmana u drugi krug.

Hrvatska je u zadnjoj minuti imala ogromnu prednost, praktički dobivenu utakmicu, no čak sedam od osam promašenih bacanja (Gnjidić četiri, Bogdanović jedno i Zubac dva) odvelo je Hrvatsku u propast i debakl. Hrvatska je teško mogla lošije otvoriti utakmicu. Bojan Bogdanović promašio je dva slobodna bacanja i imao izgubljenu loptu, Mario Hezonja promašio je prva tri šuta, a jedini koš, još u prvoj minuti, došao je kao plod skoka u napadu Ivice Zupca.

Glavni igrač Hrvatske Bojan Bogdanović priznao je da je hrvatska košarka dotaknula dno.

''Nisu nas Finci pobijedili, dobili smo sami sebe. Prosuli smo na isti način sve po tko zna koji puta. Nemamo se pravo žaliti na uvjete. Izgubili smo našom glupošću. Kako smo igrali, rezultat na prvom poluvremenu je bio još i dobar. Markkanen nam je radio probleme, a onda nam je i Salin pogodio par trica. Uz dobru energiju mladih Prkačina i Gnjidića smo preokrenuli, ali nažalost nismo pobijedili'' rekao je Bogdanović pa dodao da Gnjidić nije krivac s promašenim bacanjima na kraju:

''Podrška je bila odlična, ali ponavljam, po tko zna koji put, izgubili smo na isti način. Lovre nema ništa s ovim porazom. On je obranom donio preokret. Ja sam glavni krivac. Ja sam dobio loptu, ali nažalost sam promašio. Nikad nismo niže pali, nikad nismo igrali niži rang kvalifikacija, teško je reći nešto pametno nakon ovoga, ali ovo ne sluti na ništa dobro. Dolazi Eurobasket, ali treba vidjeti tko će uopće i igrati.''

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:41