StoryEditor
sahrana ivice osima

Boban se oprostio od Osima: "Sve naše desetke učio je i naučio trčati. Počivaj u miru, šefe"

Piše desk  /  14.05.2022., 16:10h
Ivica Osim, legendarni trener iz BiH, umro je prije dva tjedna u 80. godini u Grazu. Danas je u Sarajevu, u Narodnom kazalištu, bila komemoracija njemu u čast, a zatim i posljednji ispraćaj na sarajevskom groblju Bare.

Na oproštaj od Švabe ili Štrausa s Grbavice, što su nadimci kojima su ga svi zvali, došli su mnogi proslavljeni nogometaši i treneri, a među njima je bio i Zvonimir Boban, legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije. Boban se ovim riječima oprostio od Osima:

"Bio je sjajan igrač, veliki trener, ali je prije svega bio iznimno dobar čovjek, bio je naš čovjek. Ostao je čovjek raje. U svojoj poemi. Jedinstven. Ostao je takav, smiren. Vjerujem da nitko od nas nije siguran ćemo li se sresti negdje gore. Svi imamo odgovornost da njegov nauk i poruka žive i dalje", rekao je Boban pa dodao:

"Bio mi je prvi trener u reprezentaciji Jugoslavije. Sve naše desetke učio je i naučio trčati. Napravio je od nas dobre ljude, velike profesionalce. Zvao me Zvonce, bilo je tako blisko i očinski. Hvala Vam na svemu, neka Vam je laka bosanska, sarajevska zemlja. Počivaj u miru, šefe", rekao je Boban te izrazio sućut i u ime predsjednika UEFA-e Alexandera Čeferina te Arsenea Wengera.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:10