StoryEditor
čeferinov savjetnik

Boban o tome da saudijski klubovi igraju Ligu prvaka: "Ne lupajte ovakve gluposti!"

Piše desk  /  17.08.2023., 11:54h

Talijanski su mediji objavili da će prvak Saudijske Arabije igrati u europskoj Ligi prvaka, a o toj je temi je govorio jedan od glavnih ljudi UEFA-e Zvonimir Boban.

Saudijska Arabija s UEFA-om je dogovorila da će od 2025. godine njezin prvak postati dio Lige prvaka što bi mu omogućila posebna pozivnica, kako navodi talijanski list Calcio e Finanza. Iz toga izvode zaključak da je riječ o prilično velikim iznosima koje bi Saudijska Arabija dala UEFA-i.

Bogate arapske zemlje žele svoju značajniju ulogu u nogometu, a jedan od primjera je i Katar koji je dobio priliku čak i organizirati Svjetsko prvenstvo, a iza čega se također nalaze visoki financijski iznosi. S druge strane Saudijska Arabija u redove svojih klubova dovodi velike europske nogometne zvijezde kao što su Christiano Ronaldo i odnedavno Neymar i to za, ponovno, basnoslovne svote.

Nadalje, Saudijska Arabija želi biti i domaćin SP-a 2030. godine, a sada je talijanski list Calcio e Finanza objavio navodne nove dogovore s UEFA-om. Sportske novosti stoga su kontaktirale Zvonimira Bobana, glavnoga nogometnog operativca UEFA-e, koji je dao svoje objašnjenje.

"To je suluda izmišljotina navodno ozbiljnog lista iz Italije! Ozbiljni novinari i novinske kuće nas pitaju da li je nešto istina ili nije, ne lupaju ovakve gluposti. Ligu prvaka, kao i sva UEFA-ina natjecanja, igrat će samo europski klubovi, to je predsjednik Čeferin rekao sto puta. Izgleda da nije lako slušati i napisati istinu, ali u takvom ludilu živimo. Ili bolje reći - neki žive", rekao je.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:00