StoryEditor
tragedija u trebinju

Bljesak za vječnu tamu: Kako je Hercegovina šokirana smrću talentiranog 18-godišnjeg nogometaša

Piše desk  /  27.10.2022., 09:49h

Mladi nogometaš Leotara iz Trebinja Ljubinko Akšam imao je samo 18 godina kada ga je na terenu udario grom te je na mjestu okončan mladi život.

Novinar Nebojša Kolak je u suradnji s gradom 26 godina od tragičnog doživljaja napravio film o mladiću te ga nazvao: ‘Bljesak za vječnu tamu’.

"Ljubiša je bio dijete sa samo 18 godina. Predviđali su mu sjajnu nogometnu karijeru, ali osim toga bio je talentiran na raznim područjima, uvijek nasmijan i vedar", rekao je redatelj.

"Posebno hvala majci i sestri, jer nije lako sjediti ispred kamere i prisjećati se svega. Uvijek imam veliku odgovornost prema svim dokumentarcima koje radim i s vremenom se stekne određeno iskustvo. Najveći problem mi je bio što nema videa, a fotografije su jako loše rezolucije. Zadovoljan sam kako je sve ispalo i jako mi je važno da film ostane budućim generacijama da vide što se sve može dogoditi na terenu i ne daj Bože da se ponovi."

O bratu je progovorila i sestra Ljubinka:

"Sjećaju ga se svi njegovi školski drugovi i svi iz FK Leotar. U tako malo godina uspio je ostaviti toliko toga da mama i ja danas možemo biti ponosni."

Premijera filma bila je jučer u KC Trebinje te je napunila navedenu dvoranu. Grad Trebinje i Omladinska škola FK „Leotar“ svake godine organiziraju Memorijalni turnir koji nosi ime Ljubinko Akšam.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:20