StoryEditor
prognoza

Blažević: Srbija može do finala, samo da se ne sretne s Hrvatskom...

Piše desk  /  18.11.2022., 07:26h

Bivši hrvatski izbornik savjetovao je aktualnog srpskoga Dragana Stojkovića kako motivirati igrače uoči SP-a, a za Vatrene se nada kako će ponovno igrati značajnu ulogu

Trener svih trenera Ćiro Blažević (87) osvrnuo se na nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Legenda hrvatskog nogometa smatra kako Srbija ima veliku šansu doći do samog kraja i ponoviti uspjeh "vatrenih" u Rusiji.

Posebno se obratio izborniku Orlova Draganu Stojkoviću Piksiju (57) i savjetovao ga kako bi mogao motivirati igrače uoči turnira i utakmica protiv Brazila (četvrtak, 20 sati), Kameruna (28. studenog, 11 sati) i Švicarske (2. prosinca, 20 sati) u skupini G.

- Piksi, ako ne budeš tako uspješan, onda nisi takav trener kao što ja mislim da jesi. Jer ti imaš takav koncentrat talenta da im sad možeš reći: "Idemo do finala!". Pa onda kome obojci, kome opanci - rekao je Ćiro za srpsku verziju ruske agencije Sputnik.

Velike nade Srbija polaže u napadača Fulhama Aleksandra Mitrovića (28) koji je ove sezone u 14 nastupa za klub i reprezentaciju zabio 13 golova.

- Piksiju sam stavio jednu hipoteku koja je logična jer koncentrat talenta koji on ima, ima pravo na najveće ambicije - rekao je Ćiro.

Upitali su ga i koliko mogu Vatreni koje je u Francuskoj 1998. doveo do brončane medalje. Ćiro je optimist, ali ima i jednu želju...

- Hrvatska je jedna zamka za sve. I ja se nadam da će ponovno igrati značajnu ulogu i samo priželjkujem da se nikad ne sretnu Srbija i Hrvatska - zaključio je Blažević.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:34