StoryEditor
trener svih trenera

Blažević: Rak se proširio i na kosti, pomirio sam se sa situacijom

Piše desk  /  16.11.2021., 11:34h
Miroslav Ćiro Blažević, legendarni hrvatski trener, ponovo se bori s karcinomom. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, dvaput ju je pobijedio, ali se opet vratila.

"Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20", rekao je Ćiro za Jutarnji.

"Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši nogometni i trenerski divovi pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol."

Utakmicu s Rusima bivši hrvatski izbornik pratio je iz svog doma. 

"Drhtao sam kao 18-godišnjak", otkrio je 86-godišnji Ćiro i rekao da je Zlatku Daliću, svom nekadašnjem pomoćniku iz Varteksa, dao samo jedan savjet - da stavi Joška Gvardiola u sredinu obrane.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:23