StoryEditor
SPAS U ZADNJI ČAS

Bjelica nakon slavlja Osijeka u zadnjim sekundama: Ovakve pobjede su najslađe

Piše Desk  /  19.02.2022., 22:21h
Proživio sam već takvih utakmica, treba se nositi s tim. I vodio sam 3-0 pa izgubio 4-3 i gubio 2-0 pa pobijedio 3-2, zato je nogomet najljepša igra na svijetu, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica nakon pobjede u Puli.

Momčad Nenada Bjelice u 24. kolu Prve HNL slavila je na Aldo Drosini rezultatom 3-2, a trener 'bijelo-plavih' za Novu TV rekao je kako lude završnice poput ove u Puli nisu neoubičajene, prenose 24sata.

- Proživio sam već takvih utakmica, treba se nositi s tim. I vodio sam 3-0 pa izgubio 4-3 i gubio 2-0 pa pobijedio 3-2, zato je nogomet najljepša igra na svijetu - kazao je Bjelica. 

Istra je dobro otvorila utakmicu, ali Osijek se probudio i na krilima Caktaša i Miereza došao u vodstvo. Domaćini se nisu predali te su je golovima Belje i Galiela izjednačila, ali Antonio Mance u sudačkoj nadoknadi zabija za pobjedu Osijeka. 

- Jako sam zadovoljan rezultatom, a kad se do pobjede dođe u sučevoj nadoknadi onda je to još slađe. Prvi dio smo odigrali kvalitetno, čvrsto, a u nastavku se dogodio taj preokret. Dobili smo gol za 1:2 i onda je porasla nervoza, naposljetku smo dobili i drugi pogodak. Istra je vrlo dobra momčad, koja ima odličnog trenera, i u finišu nas je kod 2-2 mogla i kazniti, ali sreća se ovaj put nasmiješila nama. Kad se ovako izvuče pobjeda onda to može biti veliki podstrek za momčad. Tako nam je bilo i protiv Gorice, kad smo dali gol u 93.minuti - kazao je Bjelica pa dodao:

- Ne ističem previše izostanke, ali izostanci Škorića, Fiolića, Lovrića i Ercega. To su standardni igrači, a bez obzira na to ostali su odradili dobar posao. 

Mance je u 95. minuti susreta matirao golmana Istre i donio Osijeku pobjedu.

- Antonio je pošten dečko i daje maksimum na terenu. Danas je nagrađen golom i vjerujem da će u budućnosti imati još šanse - rekao je nakon čega se osvrnuo na nadolazeći susret s Dinamom:

- Stadion će biti pun. Dolazi naš najbolji klub i naravno da ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu. Vjerujem da će netko od ovih ozlijeđenih igrača biti na dispoziciji. Škorić sigurno, vjerojatno Fiolićem, a možda i Lovrićem. Ali bez Čeberka koji je dobio treći žuti karton. 

Trener Istre Gonzalo Garcia čestitao je Osijeku na pobjedi nakon čega se osvrnuo na utakmicu.

- Ostaje veliki žal što smo ovako izgubili utakmicu. Dečki su jako žalosni, teško je i nama trenerima, navijačima, svima. Prvi dio nismo odigrali na razini, gosti su to znalački kažnili, iako smo zbilja naivno primili te golove. U nastavku smo podigli agresivnost, čvršće išli u duele, hrabrije igrali i krenuli prema njihovom golu. Zabili smo za 2-2 i onda imali još prilike za konačni preokret, a eto što je nogomet, onda izgubiš. Zaleđe kod trećeg gola? Rekli su mi, ne znam zašto se onda nije uključio VAR. No, na stranu ta odluka, suđenje je po meni bilo vrlo korektno.

Osijek je na Aldo Drosini poveo u 27. minuti nakon lijepe akcije koju je započeo Čeberko dubinskom loptom prema Ramonu Mierezu koji je povratnom loptom uposlio Miju Caktaša, a ovaj neobranjivo pogodio sa 12-13 metara u lijevi gornji kut. 

- Mislim da smo stvarno dobro otvorili utakmicu. Otišli smo na poluvrijeme s 2-0. Nažalost, drugo poluvrijeme su nas stisli. Primili smo dva gola, ali na kraju smo sretno i zasluženo pobijedili - počeo je Caktaš. 

Bio je to njegov treći gol za Osijek otkako je ove zime stigao u Gradski vrst iz saudijskog Damaca.

- Do tog gola je utakmica bila izjednačena. Nije bilo do tada previše šansi. Mierez mi je poslao vrhunsku povratnu loptu te sam iskoristio tu priliku i poslije je bilo lakše. 

U 40. minuti Osijek je zabio i drugi gol. Caktaš je ubacio loptu iz kornera, Fućak je glavom prebacio na drugu sttivu gdje je odlično reagirao Mihael Žaper, ali Luka Marin loptu je pospremio u vlastitu mrežu. 

- Nakon tog gola dosta momčadi bi se možda pomirilo s tim rezultatom, ali mi smo bili uporni. Kod nas nema predaje do zadnje minute. Iskoristili smo zadnju šansu i presretni smo zbog toga. 

- Sigurno je da kad imaš dva nula se ne smiješ dovesti u situaciju da na kraju visi i poraz. I u ovoj utakmici ćemo izvući neke pouke da se neke stvari ne događaju. 

Osječani na Gradskom vrtu dočekuju 'plave' 27. veljače s početkom u 18 sati.

- Svaka pobjeda je važna. Dočekujemo Dinamo te pozivam sve navijače da dođu na utakmicu kako bi uživali u nogometu - zaključio je Caktaš. 

Na ljestvici vodi Dinamo sa 49 bodova koliko ima i Osijek na drugom mjestu uz slabiju razliku pogodaka, ali i dvije utakmice više. Treći je Hajduk sa 47 bodova, dok Rijeka na četvrtom mjestu ima 43 boda.

Na začelju je Hrvatski dragovoljac sa 10 bodova.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:32