StoryEditor
hrvatski trener

Bjelica došao u Tursku, mediji ga pratili u korak. Fanovi u euforiji: "Bit će uspješan!"

Piše desk  /  18.04.2023., 10:02h

Nenad Bjelica (51) uskoro će preuzeti Trabzonspor. Hrvatski trener stigao je u Istanbul i danas bi trebao potpisati dvoipolgodišnji ugovor s aktualnim turskim prvakom. Bjelicu su turski mediji počeli pratiti već na istanbulskom aerodromu po dolasku, no on se nije oglašavao tom prilikom.

Na društvenim mrežama primjetna je euforija među fanovima Trabzonspora. Naglašava se strast hrvatskog trenera u poslu te njegov pobjednički mentalitet. "Bjelica je najveći navijač svoje momčadi", piše u jednoj od brojnih pozitivnih objava turskih navijača, prenosi Index.

"Bit će uspješan"

U jednoj objavi na Twitteru izdvojen je Bjeličin prosjek osvojenih bodova u tri prethodna kluba. Bjelica je u Dinamu osvajao 2.30 bodova po utakmici, u Osijeku 1.95, a u poljskom Lechu 1.85. Te brojke uspoređene su sa Trabzonovim bivšim trenerima. Senol Günes je imao 2.02 boda po utakmici, Abudallah Avci 1.98, a Urbain Braems 1.92. Na kraju objave piše: "Bjelica će biti uspješan."

Nakon šampionske sezone Trabzonspor se u ovoj pati i zauzima tek šesto mjesto ljestvice klubova u turskom prvenstvu, uz zaostatak od 19 bodova za vodećim Galatasarayem, od kojeg ima i odigranu utakmicu više. Bjelica je Osijek napustio krajem kolovoza nakon očajnog starta sezone. Prije toga je vodio Kärnten, Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech i Dinamo. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:53