21.04.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Trener Osijeka Nenad Bjelica Photo: Dubravka Petric/PIXSELLDUBRAVKA PETRIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
transferi

Bjelica: Bočkaja nitko nije tražio, a on je dosegao limit. Prodaja u Dinamo je sjajna

Piše desk  /  03.01.2022., 19:03h
Nenad Bjelica, koji je u Osijeku menadžer engleskog tipa, dakle objedinjuje funkcije trenera i sportskog direktora, pred početak zimskih priprema otkrio je detalje intrigantnih poslova njegovog kluba u zimskom prijelaznom roku.

Osijek je prije njegovog početka izgubio ključnog igrača i to tako da ga je prodao Dinamu, s kojim je Osijek na vrhu HNL-a na polovici sezone. Tako izgubljenog igrača želio je nadoknaditi zvijezdom Gorice i HNL-a, prenosi Index.hr.

Bjelica je objavio za koje pozicije traži pojačanja:

"Tražimo lijevog beka, krilo i napadača. To ne znači da neće doći i vezni ili obrambeni igrač. Tek je počeo prijelazni rok, gledamo puno igrača. Međutim, nije lako dovesti kapitalca u Osijek. Gledamo kapitalce, ali i mlade igrače koji nam mogu za pola godine ili godinu biti važni. Za ove tri pozicije tražimo bar dva kapitalca, ali kako sam rekao, nije lako namamiti takve igrače u naš klub. Čak ni novac nije tu problem. Recimo, nađeš igrača u Danskoj, pa dok on sazna gdje je Osijek, raspita se o klubu i gradu, prođe 15 dana. Drugi razlog zbog kojeg je jako teško pojačati ovu momčad je to što mi već imamo jaku momčad. Momci koji su tu su u ovih godinu dana odličnim igrama i rezultatima zaslužili povjerenje. Što se tiče eventualnih odlaznih transfera, imamo upita za naše igrače. Mogući su odlasci, ali ne stožernih igrača."

"Nejašmić je najbolji zadnji vezni HNL-a. Otkupljujemo ga od Hajduka"

Bjelica je zato napomenuo da će Osijek pojačati igrač koji briljira na posudbi iz Hajduka:

"Darko Nejašmić je najbolji zadnji vezni lige. Vrlo karakteran dečko koji će biti stožerni igrač seniorske reprezentacije Hrvatske. Ubrzo ćemo aktivirati opciju njegovog ostanka, točnije pretvaranja posudbe u kupnju. To ćemo napraviti puno prije isteka roka koji imamo za to, a to je svibanj. Možda već za mjesec ili dva. Oživjeli smo mladog reprezentativca Hrvatske, koji prije dolaska kod nas pola godine nije igrao i sretni smo jako da je s nama."

"Godinu i pol nitko nije tražio Bočkaja i onda mi je dan prije Badnjaka zazvonio telefon"

Puno pažnje izazvala je Osijekova prodaja nezamjenjivog igrača Bočkaja u Dinamo, jednom od tri konkurenta za naslov. Bjelica prvi put otkriva detalje prelaska koji je šokirao HNL:

"Ovo što se dogodilo, dogodilo se iznenada. U godinu i pol dana nismo imali nijedan upit za Bočkaja. I onda, 23. 12. popodne nazvao me njegov agent i u roku od dva, tri smo ispregovarali transfer. Ja preko agenta, a on s Dinamovom stranom i dogovorili smo sumu. Došlo je iznenada ponuda koja nas zadovoljava, a i njih. Pero je po ugovoru imao pravo na 30 posto odštete, ali se odrekao te svote. Agentska provizija je prilikom transfera 10 posto, njegov menadžer nije ni to uzeo. Nama je tako u ovom transferu ostala cijela suma. Nezgodno je što je objava transfera pala na Badnjak, to je bila želja Dinama. Vrijednost Badnjaka treba biti puno veća od toga za koji je klub potpisao Bočkaj. Zahvaljujem se još jednom Peri Bočkaju na svemu što je dao za Osijek. On je u Osijeku dosegao limit i nismo mogli od njega dobiti više, a s obzirom na to da je ulazio u zadnju godinu ugovora bio je to perfektan moment da ga se unovči i to smo napravili. Neka svatko to interpretira kako želi, ali vrijeme sve pokaže."

"Željeli smo Bočkaja zamijeniti Lovrićem, ali Gorica je tražila više nego što smo nudili"

Zna se da je Osijek želio Bočkaja nadoknaditi drugim najboljim ofenzivcem HNL-a na lijevoj strani. Bjelica potvrđuje:

"Pero nije ni bio lijevi bek nego desno krilo, ali smo ga u Osijeku dobro prekomandirali. Bili smo zainteresirani za Kristijana Lovrića. Poslali smo ponude njemu i njegovom klubu Gorici. To što smo mogli platiti njegov klub nije prihvatio. Gorica je tražila ono što nismo željeli ponuditi i mi smo izašli iz tog posla."

"Poslali smo ponudu samo za jednog igrača Dinama"

Mediji su špekulirali da je Osijek nekoliko zimskih pojačanja tražio i u Dinamu. Evo što o tome kaže Bjelica:

"Dinamu smo poslali ponudu samo za Darija Špikića, ali Dinamo nije htio pregovarati o tom igraču. Nije bilo pregovora s drugim igračima Dinama."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:45