StoryEditor
srpski stav

Bivši ukrajinski tenisač objavio što su mu napisale srpske kolege: "Ti si Instagram klaun koji miješa politiku i sport"

Piše desk  /  02.12.2022., 08:59h

Donedavno sjajni ukrajinski tenisač Sergej Stahovski, a koji se pridružio obrambenim snagama svoje zemlje zbog vojne agresije Rusije, podijelio je poruke bivših kolega iz Srbije Janka Tipsarevića i Viktora Troickog.

Stahovski je od početka rata uz svoju domovinu i prilično je aktivan na društvenim mrežama gdje je pozivao na prekid sukoba i ruske agresije. U nekoliko navrata objavljivao je fotografije s naoružanjem u kojem navodi kako se srdačno odazvao pozivu da brani domovinu.

U međuvremenu, nekada odlični srbijanski tenisači Viktor Troicki i Janko Tipsarević prihvatili su poziv iz Rusije i odazvali su se sudjelovanju na "turniru legendi" u Sankt Peterburgu koji se naziva Trofej Sjeverne Palmire.

To je zasmetalo Stahovskom, koji je kontaktirao svoje nekadašnje kolege i dobre poznanike. Pitao ih je žele li zaista ići u Rusiju i boraviti na takvom turniru, a odgovore koje je dobio morao je podijeliti na društvenim mrežama.

"Da budem u zemlji mojih predaka je neprocjenjivo. Ti si Instagram klaun koji miješa politiku i sport. Ovo nema veze s ratom, ali pošto to spominješ, ja i moja zemlja smo prošli kroz svo to sr..e i nikad nismo dobili podršku. Molim te, začepi", napisao je Troicki.

Sličan odgovor dobio je i od Tipsarevića.

"Stvarno? Što kaže gospodin Instagram borac za slobodu. Jeste li ti i tvoja je..na obitelj bojkotirali ili prosvjedovali na bilo koji način kada je NATO bombardirao moju zemlju, obitelj i moje ljude prije 20 godina", napisao je Tipsarević.

Stahovski je ostao zgrožen odgovorom ljudi koje je smatrao dobrim kolegama i prijateljima. Podijelio je screenshotove ovih razgovora i napisao da je to samo srbijansko mišljenje i stavovi o ratu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 21:07