StoryEditor
wolfsburg

Bild: Kovač se odriče velikog siječanjskog pojačanja jer ne voli trenirati

Piše desk  /  12.06.2022., 12:48h

Niko Kovač poznat je kao zahtjevan trener koji inzistira na radu i disciplini, a te postulate namjerava preseliti i u svoj novi klub Wolfsburg. Neki igrači morat će se ozbiljno prilagoditi njegovom načinu rada, piše Bild i konkretno imenuje 34-godišnjeg napadača Maxa Krusea.

Bild piše kako je Kruse prošlog tjedna kockao za stolovima za poker u Las Vegasu, a od okupljanja 20. lipnja na kocki će mu biti nogometna budućnost. "Novi trener jasan je u svojim očekivanjima od igrača, a ona se iznad svega odnose na spremnost i sklonost treningu. A ništa od toga nisu Kruseove vrline."

"Neki igrači moraju se fokusirati na trening tijekom cijelog tjedna kako bi bili spremni za utakmicu za vikend. Ja ne pripadam među njih", prenosi Bild Kruseove riječi te napominje da je Kovač u odnosu na bivšeg trenera Floriana Kohfeldta "nešto drugo, na što se treba privikavati".

Kruse je stigao u Wolfsburg iz Union Berlina u siječanjskom prijelaznom roku za pet milijuna eura, a transfer se pokazao kao pun pogodak jer je u samo 14 utakmica postigao sedam golova uz jednu asistenciju te završio sezonu kao drugi strijelac kluba iza Lukasa Nmeche (10). Kod trenera koji njeguje bliskiji i blaži odnos s igračima imao je uspjeha, ali kod Kovača se stvari mijenjaju.

Iako ima ugovor do ljeta 2023., Wolfsburg bi zato mogao prodati Krusea nakon samo šest mjeseci u klubu. U protivnom, piše Bild, velika je vjerojatnost da u Kovačevom favoriziranom sustavu 3-4-3 neće imati mjesta uz Nmechu i novopridošle mladiće Jakuba Kaminskog i Patricka Wimmera, prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 09:44