StoryEditor
transferi

Bild: "Gvardiol odbija izdati Leipzig!"

Piše desk  /  24.03.2023., 11:29h

Hrvatska reprezentacija sutra utakmicom protiv Walesa na Poljudu počinje svoj put u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine. Isto vrijedi i za Joška Gvardiola, kojem bi, navodi njemački Bild, to natjecanje moglo biti posljednje veliko na koje će otići kao nogometaš RB Leipziga.

Od ljeta 2024. Gvardiolu počinje vrijediti odštetna klauzula, prema kojoj može napustiti klub čim netko plati 112 milijuna eura odštete. To je visina odštete koju bi brojni europski klubovi mogli i vjerojatno željeli platiti za njega pa se očekuje da bi hrvatski stoper tog ljeta svakako mogao otići iz Njemačke.

Ipak, ono što je danas objavio Bild odnosi se i na ovo ljeto. Dok engleski mediji pišu kako će Gvardiol sigurno na kraju ove sezone odraditi transfer u Premier ligu, Bild piše da se to sigurno neće dogoditi.

"Gvardiol neće otići prije ljeta 2024. jer smatra da ne bi bilo u redu okrenuti leđa RB Leipzigu nakon ovakve sezone. Dobiva sportski i ekonomski izazovne ponude, ali svejedno ne želi napustiti njemački klub", piše Bild.

Nijemci žele pričati i s Dinamom

Od ranije je poznato kako Dinamo ima pravo na zaradu od budućeg transfera Joška Gvardiola (21) iz RB Leipziga. Podsjetimo, Nijemci su Dinamu platili 20 milijuna eura na ime transfera, a Dinamo je pri potpisu dogovorio i 20 posto zarade od Gvardiolove iduće prodaje.

Već dugo se piše o rekordnom transferu hrvatskog reprezentativca, u kojem bi Leipzig mogao zaraditi od 100 do 120 milijuna eura, što znači da bi Dinamo mogao profitirati oko dodatnih 20 milijuna eura.

Žele otkupiti bonus

Indexu je, pak, potvrđeno da Nijemci razmišljaju o otkupu bonusa, čime bi poništili dogovoreni postotak Dinamove zarade. Taj bi iznos bio manji od 20 milijuna eura, a prema nekim informacijama, Dinamo više nema pravo na 20, nego na 15 posto od budućeg Gvardiolovog transfera s obzirom na to da je u sezoni kad je potpisao za Leipzig ostao do kraja u Dinamu, za što su Nijemci Dinamu plaćali bonuse.

Leipzig bi ekspresno uplatio Dinamu novac, a hrvatski prvak ne bi morao čekati Gvardiolovu prodaju kako bi zaradio. Navodno bi Leipzig Dinamu uplatio pet milijuna eura i tako sebi omogućio stopostotnu zaradu od sljedećeg Gvardiolovog transfera. Ostaje vidjeti hoće li Dinamo prihvatiti ovu ponudu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:22