StoryEditor
1:0

BiH pobijedila nakon gotovo dvije godine, u Zenici pao Kuvajt

Piše DESK  /  04.09.2021., 23:33h
Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na stadionu Bilino Polje u Zenici u prijateljskoj utakmici selekciju Kuvajta rezultatom 1:0 te je tako došla do prve pobjede nakon 657 dana, odnosno skoro dvije godine.

Zmajevi su bolje otvorili utakmicu, ali je Kuvajt mogao doći u vodstvo u 21. minuti kada su pogodili okvir gol. Al Mutawa je sjajno šutirao s distance, ali je okvir gola spasio domaću momčad.

Samo pet minuta kasnije BiH je također pogodila prečku. Nalić je ostao sam na drugoj stativi, ali je iz idealne pozicije pogodio okvir gola.

Uoči odlaska na odmor Nalić je ponovo propustio zicer. Ovaj put je dobro ispratio proigravanje Lončara, ali je vratar Kuvajta obranio slab Nalićev udarac glavom.

I u nastavku utakmice izabranici Ivayla Peteva su igrali vrlo loše uz ogroman broj grešaka na sredini terena te totalno nepovezanu igru.

Ipak, u 66. minuti Zmajevi dolaze u vodstvo. Ćivić je ubacio prizemnu loptu, a na pravom mjestu bio je Prevljak koji pogađa za vodstvo.

Vrlo brzo Zmajevi su propustili još dvije dobre prilike. Prvo se Hajradinović lijepo oslobodio za prostor, a onda silovito šutirao s 20 metara. Lopta je otišla malo pored gola. Malo kasnije Prevljak je opet šutirao, ali vratar Kuvajta je sada obranio. Opet Zmajeva našeg tima po strani, povratna lopta, no Prevljak sada nije imao sreće.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti još jednu prečku večeras nesretnog Nalića pa je BiH tako ostvarila prvu pobjedu još od 18. studenog 2019. godine.

Reprezentacija BiH već u utorak igra novu utakmicu, daleko bitniju. Zmajevi će također u Zenici dočekati selekciju Kazahstana u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te bi se u slučaju pobjede vratili u igru za prve dvije pozicije u grupi.

Rezultat i strijelac:

Bosna i Hercegovina - Kuvajt 1:0 (Prevljak 66‘)

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:00