StoryEditor
UEFA Legacy u Mostaru

BiH domaćin Europskog prvenstva za mlade nogometašice, Mostar dobiva školu nogometa za djevojčice

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  13.04.2022., 15:32h
Bosna i Hercegovina u svibnju će biti domaćin Europskog prvenstva za nogometašice do 17 godina, a u okviru tog sportskog događaja Nogometni savez BiH organizira ‘UEFA Program Legacy‘, program popularizacije ženskog nogometa usmjeren na djevojčice od 10 do 12 godina starosti. Mostar će uskoro dobiti školu nogometa za djevojčice. Partneri projekta UEFA Legacy su Grad Mostar i Sportski savez Grada Mostara. U projektu je uključeno 30 škola iz Bosne i Hercegovine, s tim da je 11 škola iz Mostara i dvije škole iz Širokog Brijega.

Ivana Vlaić menadžerica u nogometnom savezu BiH zajedno s kolegom Bojanom Ačimovićem vodi projekt UEFA Legacy program koji je direktno vezan za Europsko prvenstvo za djevojčice do 17 godina.  

Vlaić ističe kako je Bosna i Hercegovina domaćin Europskog prvenstva za djevojke od 17 godina u nogometu, te dodaje kako imaju četiri grada domaćina.   

image

BiH domaćin Europskog prvenstva za mlade nogometašice, Mostar dobiva školu nogometa za djevojčice

N. TURIć - Dnevnik.ba
„Jedan od gradova domaćina je i Mostar, u svim gradovima koji su domaćini pokrenut ćemo u školama nogometne sekcije  za djevojčice. Imat ćemo ukupno 30 škola, s tim da je u Mostaru već 11 škola i dvije škole u Širokom Brijegu. Nastavnike  ćemo upoznavati s projekt WU17 UEFA EURO Legacy, te ćemo ih uputiti s ciljem i zadatcima ovog projekta“, kazala je Vlaić- 

Vlaić dodaje kako ženski nogomet u BiH doživljava ekspanziju kao i u svijetu.  

„UEFA i FIFA ulažu ogromna sredstva kako bi se taj sport popularizirao među ženama. Tako nogometni savez Bosne i Hercegovine ulaže sredstva kako bismo imali što veći broj djevojčica da bi nam reprezentacije i liga bila što kvalitetnija“, rekla je Vlaić.  

Vlaić dodaje kako neki klubovi nisu trenirali zbog pandemije koja je zahvatila Bosnu i Hercegovinu, te se time povećao i broj neregistriranih igračica.  

„Nadamo se kako ćemo s ovim Europskim prvenstvom doživjeti jednu veću ekspanziju. U Mostaru će se održati utakmice 3., 6. i 9. svibnja na stadionu Zrinjskog“, kazala je Vlaić. 

image

Dženan Šuta

N. TURIć - Dnevnik.ba
Dženan Šuta ispred Sportskog saveza Grada Mostara kazao je kako im je veliko zadovoljstvo što je Bosna i Hercegovina domaćin u nogometu za djevojčice, te dodaje kako je Grad Mostar dio projekta UEFA Legacy.  

„Sretni smo da ćemo djecu iz 11 škola uključiti u besplatne izvannastavne aktivnosti. Nogometni Sportski savez Grada Mostara je tehnički partner i podržava bilo koju priču kada je u pitanju promocija sportskih aktivnosti“, rekao je Šuta.  

Šuta dodaje kako iz 11 škola očekuju preko 200 djevojčica koje će sudjelovati u ovom projektu. 

„Projekt je planiran da krene već s današnjim danom do kraja školske godine, za vrijeme ljetnih praznika će biti pauza. Dok će projekt ponovo zaživjeti s početkom iduće školske godine do mjeseca prosinca. Plan ovog projekta da se nastavi i u 2023. godini“, kazao je Šuta.  

Dnevnik.ba 

26. travanj 2024 13:57