PODGORICA, 15.rujna (FENA) – Predstavnici Bosne i Hercegovine sudjelovali su na Europskom prvenstvu u eNogometu koje se ove godine održalo u Podgorici u Crnoj Gori, u okviru Međunarodnog festivala znanosti, tehnologije i gaminga. Foto FENA/eSport asocijacija u BiHESPORT ASOCIJACIJA U BIH -
StoryEditor
e-sport

BH gameri osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo na Baliju

Piše fena  /  15.09.2022., 19:45h

Predstavnici Bosne i Hercegovine sudjelovali su na Europskom prvenstvu u eNogometu koje se ove godine održalo u Podgorici u Crnoj Gori, u okviru Međunarodnog festivala znanosti, tehnologije i gaminga.

"Prvoga dana prvenstva Aldin Hamidović Aki, predstavnik BiH, odnio je dvije pobjede. Međutim, nije imao sreće u nastavku turnira te je završio natjecanje prije playoff faze kao četvrtoplasirani u grupi. Nedostajao mu je samo jedan bod do plasmana među najboljih 16 reprezentacija Europe", kazali su Feni iz eSport asocijacije u BiH.

Dodaju kako će, bez obzira na rezultat, Aldin Hamidović Aki našu zemlji predstavljati i na Svjetskom prvenstvu koje će se održati krajem studenoga na Baliju.

Inače, na prvenstvu su sudjelovali predstavnici 26 država, a pobjedu je odnio Marko Roksić Roksa iz Srbije, koji je u finalnom okršaju protiv predstavnika Turske pobjedom od 3:1 osigurao titulu europskog prvaka i svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Treće mjesto su podijelili predstavnici Sjeverne Makedonije i Izraela.

Predstavnici Bosne i Hercegovine sudjelovali su na Europskom prvenstvu u okviru eSport asocijacije u BiH koja je članica EEF-a, IESF-a i Adria Saveza, a koja je jedina prepoznata i punopravna organizacija iz BiH u međunarodnim eSport federacijama.

Predsjednik eSport asocijacije u BiH Ante Šaravanja izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem BiH na događaju koji im je omogućio nastup na Svjetskom prvenstvu, kao i dodatnu suradnju s partnerima iz regije i svijeta.

Europsko prvenstvo u eNogometu organizirao je Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) u suradnji s Europskom eSport Federacijom (EEF) i Svjetskom eSport Federacijom (IESF).

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 00:34