StoryEditor
KINEZIS

Besplatni sportski treninzi za sve Mostarce

Piše fena  /  11.09.2023., 11:40h

Zahvaljujući projektu Mostar - Prostori koji pokreću kroz poziv "Grad za sve - građanske akcije", Udruga "Zdrav život - KINEZIS" je aplicirala i dobila sredstva za realizaciju projekta "Sportom do inkluzije" koji će realizirati u suradnji s Udrugom za Down sindrom Mostar.

- Igra i sportske aktivnosti su sastavni dio života ljudi različite dobi, pogotovo djece i mladeži. Pored psihofizičkog razvoja sport ima veliku društvenu i socijalnu ulogu kod djece. Sport predstavlja opće ljudsko dobro. On je jedan od najizrazitijih oblika čovjekove kreativnosti i komunikacije s drugima. Zbog nedvojbene vrijednosti sporta, vrata sporta trebala bi biti otvorena svim građanima Grada Mostara - priopćili su iz udruge "Zdrav život - KINEZIS".

U skladu s tim, kažu, glavni cilj je ovog projekta da se kroz obuku i uključivanje u sport i tjelesnu aktivnost stvori inkluzivno ozračje između raznih društvenih skupina, osobito onih marginaliziranih među kojima su i osobe s Down sindromom.

Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane na sportske treninge koji se održavaju dva puta tjedno u popodnevnim terminima na košarkaškom igralištu na Trim stazi na Bijelom Brijegu i Sveučilišnoj sportskoj dvorani "Zlatko Dalić" u sklopu kampusa Rodoč, Sveučilišta u Mostaru.

Treninzi su besplatni, a dodatne informacije o vremenu i rasporedu treninga mogu se dobiti na broj 063 548 958. 

Inkluzivni karakter samih treninga podrazumijevat će gostovanja drugih sportskih kolektiva s područja Mostara koji će prezentirati svoje sportove.

Pored samih treninga u sklopu projekta organizirat će se i edukativne radionice i predavanja koja će također biti otvorena i besplatna za sve zainteresirane. 

Sve aktivnosti u sklopu projekta biti će pravovremeno najavljene na službenoj web stranici www.kinezis.ba i društvenim mrežama.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 10:29