StoryEditor
roberto martinez

Belgijski izbornik: "Još uvijek imamo priliku proći. Vjerujem u potencijal svoje momčadi"

Piše desk  /  28.11.2022., 14:52h

Vidio sam strah od poraza na licima svojih nogometaša i moja je odgovornost pronaći rješenja, promijeniti način razmišljanja igrača, rekao je nakon poraza od Maroka (2:0) izbornik Belgije Roberto Martinez.

Izjavio je Martinez prije odlaska na Svjetsko prvenstvo kako se nada da će u posljednjem kolu grupne faze natjecanja moći odmarati nogometaše, a sad mu se to obilo o glavu i mora se ''vaditi'' protiv Hrvatske. Dok ''vatrenima'' igra i bod za prolaz, Belgija nema što razmišljati.

"Ne uspijevamo razviti puni potencijal. Pred nama je nekoliko dana, napravili smo dovoljno da pobijedimo u prvoj utakmici, a imali smo dobrih trenutaka i protiv Maroka, ali bilo je i nekih stvari na koje nismo bili spremni", rekao je izbornik Belgije pa se osvrnuo na sljedeću utakmicu protiv Hrvatske i rekao da im je to svojevrsno ''finale'' ovog SP-a, prenosi 24.sata.

Spominjala su se neka neslaganja u reprezentaciji, čak je i sam Kevin de Bruyne rekao da stvari nisu kakve bi trebale biti.

"Prirodno je da ima napetosti. Igrači su se zajedno razvijali jako dugo, događaju se stvari kao u obitelji. Da nema napetosti i neslaganja, to bi značilo da nema ni emocija. Još uvijek imamo priliku proći, a danas mislimo da imamo možda samo 10 posto šanse za pobjedu protiv Hrvatske. Ovaj broj će rasti od sada do utakmice, a osobno u njih vjerujem 100 posto jer vjerujem u potencijal svoje momčadi".

Osvrnuo se i na mogući povratak napadača Romelua Lukakua (29).

"Što više opcija imamo, to će biti bolje. Ostala su još dva treninga, nadamo se da će moći započeti", zaključio je.

Podsjetimo, utakmica između Hrvatske i Belgije na rasporedu je u četvrtak, 1. prosinca, s početkom u 16 sati.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
28. travanj 2024 10:07