StoryEditor
brine ih osmina finala

Belgijci nisu zadovoljni ždrijebom: "Čeka nas prava oluja"

Piše desk  /  02.04.2022., 08:12h
"Belgija bi trebala uspješno prijeći preko svih zamki, ali onda ju čeka prava oluja", piše Le Soir. "Ovakvu skupinu Martinez i momčad moraju proći, ali dalje ćemo jako teško. Neke druge reprezentacije iz prvog pota prošle su mnogo bolje", zaključuje se.

Hrvatska reprezentacija izvučena je u skupinu F Svjetskog prvenstva u kojoj će igrati protiv Belgije, Maroka i Kanade. Prvu utakmicu Hrvatska igra u srijedu, 23. studenog, protiv Maroka, u nedjelju, 27. studenog, igra protiv Kanade, a zadnju utakmicu u skupini protiv Belgije.

Upravo bi joj posljednji izazov u skupini trebao biti ujedno i najteži. Belgija je već godinama među najboljim reprezentacijama na svijetu. Njihovi mediji pomno su pratili ždrijeb za Svjetsko prvenstvo, a prevladavajući dojam je da nisu zadovoljni. Ipak, razlog tome nije Hrvatska.

Jedan od najkonkretnijih tekstova donosi HLN. "Hrvatska je viceprvak svijeta. Moramo se paziti mađioničara Luke Modrića. Belgija ima poveznicu s Hrvatskom. Riječ je o Ivanu Perišiću", stoji u tekstu čitanog portala.

"Danas igra u Interu, ali ima čak 113 nastupa za najbolju hrvatsku vrstu. Bio je u našoj Jupiler Pro ligi između 2009. i 2011. godine. Najprije u Roeselareu, a onda i kao igrač Club Bruggea u kojem je eksplodirao", dodaje se.

Le Soir posebno hvali hrvatskog kapetana: "Možda ima 36 godina, ali Luka Modrić je još uvijek na devetom oblaku. Najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2018. i dalje je jedna od ključnih karika Real Madrida, koji se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. I unatoč poodmakloj dobi, zbog koje mu je ovo zadnje Svjetsko prvenstvo, veznjak još uvijek puno trči! Gotovo brže od vremena..."

Kod drugih najčitanijih belgijskih medija glavni dojam je da su Belgijci loše prošli na ždrijebu. Ipak, razlog nisu ni Hrvatska ni ostale momčadi iz skupine. Naime, Belgijci već gledaju unaprijed i ističu nezadovoljstvo time što se ova skupina križa s jednom od najtežih.

"Belgija bi trebala uspješno prijeći preko svih zamki, ali onda ju čeka prava oluja", piše Le Soir. "Ovakvu skupinu Martinez i momčad moraju proći, ali dalje ćemo jako teško. Neke druge reprezentacije iz prvog pota prošle su mnogo bolje", zaključuje se.

Nieuwsblad ide i korak dalje. U komentaru glavnog urednika stoji kako će Belgija proći grupu, ali neće otići dalje od osmine finala. "Ova momčad često posustane kad je najteže. A Španjolska ili Njemačka u osmini finala su jako teške", stoji u tekstu.

Slično piše i Belgium.be. "Sve tri reprezentacije u skupini su nezgodne, ali puno teže je sve ono što slijedi", ističu. Belgija će Svjetsko prvenstvo otvoriti 23. studenog susretom protiv Kanade. Lukaku, De Bruyne i društvo brane broncu iz Rusije.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:22