StoryEditor
sportski direktor željezničara

Bekrić: "Naša prva postava ima plaću kao jedan igrač Zrinjskog"

Piše fena  /  26.09.2023., 14:06h

Fudbalski klub Željezničar nalazi se u krizi rezultata nakon što je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisao četiri vezana poraza. Tim povodom danas se javnosti obratio sportski direktor Željezničara Samir Bekrić, koji je od navijača tražio strpljenje te objasnio u kakvoj se situaciji klub trenutno nalazi.

Bekrić napominje da je prošla sezona bila dobra za klub sa „Grbavice“, jer se nitko nije nadao da će ekipa izboriti plasman u europska takmičenja. Željezničar je danas u boljoj financijskoj situaciji nego tada, jer dosta dugovanja je podmireno, a igračima je isplaćeno sve što su zaslužili dobrim igrama u Europi.

- Nakon pobjede protiv Borca očekivali smo pad u igri, ali ne i četiri vezana poraza. Doveli smo igrače koje smo mogli, a to je bilo ispod nivoa naših rivala i trenutno ne možemo očekivati velike stvari jer još uvijek vraćamo dugove. Zbog toga molimo navijače za još strpljenja. Uprava kluba daje punu podršku našem stručnom štabu i vjeruje da će se ekipa vratiti pobjedama – izjavio je Bekrić.

Kako je kazao, Željezničar će na zimu pokušati dovesti igrače koji će podići kvalitetu tima, ali u klubu trenutno nema novca za neka velika imena.

- Naša prva postava ima plaću kao jedan igrač Zrinjskog. Imamo mlade igrače kojima treba podrška. Treba nam podrška i strpljenje, naši igrači nisu zaboravili igrati nogomet. Naš mjesečni budžet za igrače je 70.000, vjerovatno je najmanji u ligi. Ne možemo nekoga platiti 15.000 KM, jer onda možete imati problem u svlačionici. Da znam da će neki igrač zabiti 15 golova u sezoni, ja bih mu dao 15.000 plaću – naveo je Bekrić.

Ističe da će klub dobiti novac za Santosa i Hodžića, koji nisu otišli besplatno kako se pisalo u nekim medijima, kao i da Željezničar neće dozvoliti da Amoah napustio klub kao što je slučaj bio sa Santosom. Delgacija Željezničara će u prosincu otputovati u Nigeriju i Ganu, gdje će pokušati pronaći pojačanja.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 03:32