StoryEditor
žalio se na hranu

Beckerov život iza rešetaka: ‘Uvjeti su nehumani, svjetlosti gotovo nema...‘

Piše desk  /  08.05.2022., 14:37h
‘Teško mu je, a najgore je stanje s hranom. Jedan od prvih obroka bila je pokvarena usoljena govedina‘

Od luksuznog i mondenog života do ruba preživljavanja jako je tanka linija, baš kao i između ljubavi i mržnje. Najbolje to danas zna jedan od najboljih svjetskih tenisača svih vremena Boris Becker (54). Nedašnji svjetski broj 1, trostruki pobjednik Wimbledona i osvajač još tri Grand Slam turnura (dva australska i jedan u SAD-u), čovjek koji je zaradio milijune eura (dolara, maraka), danas je obična sjena od čovjeka i provodi dane u zatvoru.

- Uvjeti su nehumani, svjetlosti gotovo nema, živim od 10 eura tjedno za hranu".

Za podsjećanje, Becker je osuđen na dvije i po godine zatvora zbog utaje dva i pol miliona funti s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova. Nekadašnji njemački heroj 2017. je proglasio bankrot, sud je ispitao spomenuti stečaj i pokazalo se da je on zadržao novac kojim je mogao podmiriti dugove; namjerno je prebacivao velike iznose na druge račune.

Zbog toga je osuđen na dvije i po godine zatvora koje izdržava u jednom od engleskih zatvora na lošem glasu. Tamo nema nikakve privilegije, a najviše se žali na hranu, prenosi Jutarnji.

- Teško mu je, a najgore je stanje s hranom. Jedan od prvih obroka bila je pokvarena usoljena govedina, rekao je za The Sun izvor blizak Beckeru.

- Žali se na kvalitetu hrane i količinu "porcija". Šokiran je i lošom higijenom, ima užasne i gotovo nehumane uvjete života. U ćelijama je hladno, svjetlosti gotovo da nema. Ogroman je to šok za njega.

Ako su ti navodi točni, a nema razloga za sumnju, Becker, kao i svi "obični" zatvorenici ima 10 funti tjedno da bi kupio neke dodatne proizvode. Koristi ih da bi kupio banane, čokoladu, kolače...Navodno bi uskoro trebao biti prebačen u drugi (bolji) zatvor gdje će odslužiti ostatak kazne.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:46