StoryEditor
Izvan stroja

Bayern željno iščekuje talentiranog Hrvata, odjeknule riječi trenera Nagelsmanna

Piše desk  /  23.01.2022., 08:40h
Njemačko prvenstvo nedavno je nastavljeno prvim utakmicama u 2022., a dok se čeka novi nastup Bayerna dio priče trenera Juliana Nagelsmanna u razgovoru s novinarima bio je posvećen Gabrielu Vidoviću, 18-godišnjem članu mlade hrvatske reprezentacije.

Vidović je do sada u sezoni u klupskom dresu igrao u momčadi Bayerna II u bavarskoj regionalnoj ligi, u četvrtom rangu natjecanja, no na oku ga ima i najjača momčad. Mladi hrvatski napadač trenutno je ozlijeđen, a dok se čeka oporavak, Nagelsmann je kazao da ga jedva čeka ponovno vidjeti na terenu.

Bile su to riječi trenera Bayernove prve momčadi koje su privukle pažnju, a prije nego ga je pogodila ozljeda Vidović je pohvalu zaslužio svojim učinkom u ligaškim utakmicama za Bayern II, s 12 golova i sedam asistencija u 20 nastupa.

‘Gabi je još uvijek ozlijeđen, još se nije vratio na svoju pravu razinu, a za to će trebati vremena. Morat će se vratiti u pravu tjelesnu spremu kako bi nakon toga na terenu mogao pokazati i svoju kvalitetu’, kazao je Nagelsmann.

‘Sjajan je nogometaš, bit ću sretan kada ponovno bude potpuno zdrav’, dodao je trener najjače Bayernove momčadi.

Do sada u sezoni, 18-godišnji napadač bio je uspješan u klupskom dresu, a igrao je i za hrvatsku U21 reprezentaciju, s dva nastupa u dosadašnjem tijeku kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U momčadi koju vodi Igor Bišćan još nije u prvom planu, za što će se boriti u nastavku svojeg puta u hrvatskom dresu, ali na njega još uvijek računa i Josip Šimunić, izbornik hrvatske U19 reprezentacije.

U međuvremenu, mladi hrvatski igrač se na pohvalu Bayernovog trenera Nagelsmanna osvrnuo i sam. Vidović je trenerove riječi prenio u objavi u pričama na svojem profilu na Instagramu.

image

Vidovićeva objava

SCREENSHOT -

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:46