StoryEditor
transferi

Bartol Franjić potpisao za Wolfsburg. Dinamu minimalno 7.5 milijuna eura

Piše desk  /  27.06.2022., 20:35h

Bartol Franjić (22) prešao je iz Dinama u Wolfsburg, potvrdio je njemački klub na svojoj stranici.

Kako doznaje Index.hr, Dinamo je Franjića, kojeg Transfermarkt procjenjuje na 4.5 milijuna eura, prodao uz fiksnu odštetu od 7.5 milijuna eura te 15 posto od odštete njegovog budućeg transfera, iz Wolfsburga u treći klub. Franjić je potpisao za Wolfsburg ugovor na pet godina.

"Sretan sam jer sam došao u Wolfsburg i jer je transfer uspio. Pravo je vrijeme za novi izazov u mojoj karijeri. Moj san je oduvijek bio igrati u Bundesligi. Ne mogu u ovom trenutku zamisliti bolji klub od Wolfsburga da mi se to ostvari. Nakon razgovora s čelnicima Wolfsburga odmah sam bio uvjeren da je ovo klub za mene", rekao je Franjić, prenosi Index.hr.

Unosan posao za Dinamo

Kao što smo već pisali, Kovaču je Franjić već neko vrijeme velika želja, a odlučio ju je ostvariti kada je odmah nakon preuzimanja Wolfsburga ostao bez ključnog igrača. Xaver Schlager (24) otišao je u Leipzig za 12 milijuna eura, a njega Kovač mijenja igračem koji je poput Schlagera ljevonogi središnji vezni igrač koji može igrati i na mjestu stopera. 

Franjić je tijekom prošle sezone u Dinamu igrao stopera, lijevog bočnog i zadnjeg veznog, ali se nije uspio ustaliti ni na jednoj od tih pozicija. Dodatan problem je i što je najčešće igrao lijevog stopera u obrani s tri igrača, a kako Ante Čačić, koji je krajem sezone preuzeo momčad, ne preferira takvu formaciju, te pozicije više nema u Dinamovom sustavu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:10