StoryEditor
drama u dinamu

Barišić pristaje na sve samo da ostane predsjednik; navijači preuzimaju klub po modelu Hajduka?

Piše desk  /  01.03.2023., 13:15h

U Dinamu traje teror i zastrašivanje zaposlenika doznaje Hrvatski glasnik. Naime, u sve su se uključili pojedinci iz Udruge Dinamo to smo mi, praveći nered po klupskim prostorijama i radeći pritisak na predsjednika kluba Mirka Barišića, koji im podilazi i prihvaća njihove uvjete.

Tako su se u utorak poslijepodne u Dinamu sastali Mirko Barišić i Vlatka Peras s osmoricom predstavnicima skupine Dinamo to smo mi. Prije samog sastanka osmorica se prošetala kroz hodnik i urede Kluba prijeteći zaposlenicima.

Užasnuti, navodno, prijetnjama i zaplašivanjem da će ih zaklati, pobiti i slično, pojedini zaposlenici Dinama napustili su radna mjesta. Ništa manje radikalni nisu bili niti na sastanku. Zahtjevali su osam povjereničkih mjesta u Skupštini koliko njih je i došlo na sastanak kao i ultimativno isključenje Krešimira Antolića iz Kluba. Barišić je pristao na sve. Pojedini navijači očito po obrascu udruge Naš Hajduk sebe vide kao ključne u budućem upravljanju Dinamom.

Na vidjelo izlazi Barišićeva kratkovidnost.

Kada je u prosincu prošle godine skupština dvotrećinskom većinom glasova postavila zahtjev Izvršnom odboru da smjeni Antolića, Barišić je to odbio i prouzročio raskol u klubu do sada neviđenih razmjera. Sada, pred razjarenim navijačkim skupinama drhti. Antolić je već spakirao svoje stvari iz ureda, njegova djevojka već je pobjegla na bolovanje, dok mu brat, direktor Plavog kornera mudro šuti i čeka rasplet.

Po svemu sudeći Barišić je zbog spasa svoje funkcije otvorio vrata kaosa u Dinamu. Zagrebačka policija ozbiljno se priprema za osiguranje mira oko zgrade u kojoj će skupština biti održana, a i ozbiljan broj zaštitara u dvorani, na skupštini, morat će uložiti dosta truda da održi red i mir.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 05:28