StoryEditor
transferi

Barcelona za 5 milijuna dovela igrača iz 2. HNL kojeg je želio i Zrinjski

Piše desk  /  12.06.2023., 10:25h

Najtraženiji nogometaš svijeta prema Transfermarktu trenutno je Mikayila Fayea (18) iz hrvatskog drugoligaša Kustošije. Fabrizio Romano je jučer objavio da je Barcelona završila transfer ovog nogometaša za odštetu od pet milijuna eura pa je interes za njim eksplodirao.

Faye će uskoro potpisati ugovor sa španjolskim prvakom, a u ovaj dogovor su uključeni i bonusi na kojima bi zagrebački klub mogao dodatno zaraditi. Faye je u Kustošiju stigao 2. veljače ove godine iz senegalskog Daimbarsa, a u ovoj polusezoni je u 14 nastupa upisao pogodak i asistenciju kroz 1140 minuta igre. Može igrati na pozicijama lijevog beka i stopera. Za U-17 reprezentaciju Senegala ima deset nastupa.

Brojni klubovi su ga pratili

O Fayeu su u posljednje vrijeme pisali i europski mediji. Tako je Daily Mail sad već bivšeg igrača Kustošije prozvao "čudovištem". Može igrati na svim mjestima u obrani, dominantna noga mu je lijeva i impresionirao je skaute igrama za svoj klub i senegalsku U-17 reprezentaciju, navodi Daily Mail.

Isti izvor dodaje i da su prošle sezone interes pokazali Marseille i Reims te da danas interes pokazuju i drugi europski velikani.

Proteklih dana se pisalo kako je i prvak BiH, Zrinjski želio u Mostar dovesti mladog Senegalca, ali Plemići jednostavno nisu imali šanse u realizaciji transfera protiv velikana kao što je Barcelona.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 10:45