StoryEditor
coutinho u aston villi

Barcelona se riješila najskupljeg promašaja u povijesti za sedam puta nižu cijenu od "nabavne"

Piše Hina  /  13.05.2022., 09:13h
Engleski nogometni premierligaš Aston Villa otkupio je od Barcelone Brazilca Philippea Coutinha za 20 milijuna eura, objavio je španjolski klub.

Barcelona će dobiti i 50 % posto od sljedeće prodaje 29-godišnjeg Brazilca.

Coutinho je u Aston Villu stigao u siječnju ove godine na posudbu, a engleski klub je sada otkupio njegov ugovor. Do sada je za Villu u 16 nastupa zabio četiri gola.

"Ovo je briljantan potpis za Aston Villu. Phil je pravi profesionalac i njegov je utjecaj na grupu vrlo jasan otkako se pridružio u siječnju," kazao je menadžer Steven Gerrard.

"S načinom na koji se ponaša na terenu i izvan njega, on je također vrijedan uzor našim mlađim igračima koji mogu imati samo koristi od njegovog iskustva," dodao je Villin menadžer.

Brazilac je bio Barcelonin član od 2018. kada je stigao na Camp Nou iz Liverpoola za čak 108 milijuna eura. Međutim, u dresu katalonskog velikana nije se najbolje snašao pa je posuđen Bayernu.

Uvjerljivo najbolje igre pokazivao je u Liverpoolu čiji je dres nosio pet godina, a tijekom karijere igrao je i za Inter, Vasco da gama i Espanyol.

Za reprezentaciju Brazila je upisao 67 nastupa i postigao 20 golova.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 04:11