StoryEditor
transferi

Barcelona nakon što je propao transfer Messija: "Razumijemo da želi igrati u manje zahtjevnoj ligi"

Piše desk  /  08.06.2023., 09:18h

Najbolji nogometaš svih vremena Lionel Messi (35) odlučio je karijeru nastaviti u američkom klubu Interu iz Miamija. Argentinac je svoju odluku potvrdio na društvenim mrežama. Pregovarao je s klubom iz Saudijske Arabije Al-Hilalom, postojala je i opcija da se vrati u Barcelonu, no ipak je odluka pala na američki klub. Barcelona je izdala službeno priopćenje kojim se osvrnula na Messijev transfer. Evo kako ono glasi:

"U ponedjeljak, 5. lipnja, Jorge Messi, otac i predstavnik igrača, obavijestio je predsjednika kluba Joana Laportu o odluci igrača da se pridruži Inter Miamiju, unatoč tome što mu je predstavljen prijedlog Barçe, s obzirom na želju FC Barcelone i Lionela Messija da ponovno zaigra za blaugranu..

Predsjednik Laporta razumio je i poštovao Messijevu odluku da želi igrati u ligi s manje zahtjeva, dalje od svjetla reflektora i pritiska kojem je bio podvrgnut u posljednjih nekoliko godina. I Joan Laporta i Jorge Messi također su se složili da će zajedno raditi na odavanju počasti od strane navijača Barçe u čast nogometaša koji je bio, jest i uvijek će biti voljen od strane Barçe."

Messi objasnio zašto se nije htio vratiti u Barcelonu

"Iako sam čuo da se priča da je La Liga sve prihvatila i da je sve u redu, da se mogu vratiti, nedostajalo je puno toga. Tijekom karijere u Barceloni su me optuživali za puno toga što nije bilo istina i bio sam pomalo umoran od svega. Bojao sam se da bi se sve moglo ponoviti i da bih morao otići kao prije dvije godine. Zato se povratak u Barcu nije dogodio. 

Rado bih se vratio, ali u trenutku sam kad želim malo maknuti fokus, posvetiti se obitelji. U posljednje dvije godine nisam bio sretan, imao sam taj mjesec na SP-u Kataru koji je bio spektakularan, osvojili smo svjetsko prvenstvo, ali sve nakon toga bila je teška etapa za mene. Želim ponovo uživati u djeci, obitelji, u običnom danu... Želim imati malo mira", napisao je Messi.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 09:58