StoryEditor
transferi

Barcelona je poslala ponudu za Brozovića

Piše desk  /  14.01.2023., 09:38h

Marca, najčitaniji španjolski sportski list i Gerard Romero, novinar jako blizak Barceloni, pišu da je lider La Lige poslao Interu ponudu za Marcelu Brozovića. Točnije, radi se o prijedlogu zamjene igrača. Španjolci navode da su pregovori u tijeku jer su obje strane zainteresirane za posao.

Prema njima, Barcelona je Interu za Brozovića (30) preko posrednika ponudila četiri godine mlađeg Francka Kessieja. Veznjak iz Obale Slonovače došao je u Barcelonu ljetos bez odštete nakon što je sjajnim igrama vodio Milan do talijanskog naslova. Kessie je bio ključni igrač šampionske momčadi, ali i svih pet godina u Milanu, za koji je odigrao 223 utakmice, postigao 37 i namjestio 16 golova.

Međutim, otkako je prije pola godine došao u Barcelonu, uspio je sakupiti samo šest utakmica u prvoj postavi. Kessie se ne može probiti u jakoj konkurenciji koja vlada u Barcinoj vezi, ali kako je dokazano odličan igrač te k tome u najboljim godinama, Barcelona ga nastoji iskoristiti da dovede Brozovića, koji joj je davna želja.

Brozović je legenda Intera, ali tamo je već osam godina i ovo mu je zadnja prilika za još jednog velikana

Spomenuti izvori navode da Brozovića jako intrigira selidba u Barcelonu. Epic Brozo je legenda Intera, kluba u kojem je još od siječnja 2015. i prelaska iz Dinama za 8 milijuna eura. Od tada je za Inter odigrao 302 utakmice na kojima je zabio 30 golova i asistirao za 37. Ugovor s Interom ga vezuje do ljeta 2026., a produljio ga je prije deset mjeseci.

Ipak, Španjolci pišu da je hrvatski veznjak nakon osam godina u Interu zasićen tom sredinom u kojoj je ostvario maksimum osvajanjem Scudetta i kupa te da bi rado ostvario zadnji veliki transfer u karijeri. Dodaju da Inter već neko vrijeme prati Kessieja te da zbog svega navedenog ozbiljno razmatra zamjenu koju predlaže Barcelona. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:52