StoryEditor
Mikayil Faye

Barcelona i Xavi oduševljeni mladićem iz Kustošije

Piše desk  /  18.07.2023., 11:34h

Mikayil Faye potpisao je za Barcelonu prošlog mjeseca u iznenađujućem transferu. U slavni katalonski klub stigao je iz hrvatskog niželigaša Kustošije.

Čudovište iz Kustošije, kako su ga nazvali engleski mediji, Barcelona je zaštitila odštetnom klauzulom od 400 milijuna eura, potvrđeno je iz kluba. 

Kustošija je Fayea prodala Barceloni za pet milijuna eura, a transfer će biti isplaćen u tri rate. Prvi iznos bit će 1.75 milijuna eura, a Kustošija je u ugovor o prodaji igrača ugradila niz nevjerojatnih bonusa. Hrvatskom drugoligašu pripast će 20 posto od sljedećeg transfera te će dobiti milijun eura za svakih sedam utakmica u kojima Faye za prvu momčad odigra minimalno 45 minuta. Taj bonus Kustošiji može donijeti najviše deset milijuna eura.

Čini se da u Barceloni najozbiljnije računaju na 19-godišnjeg stopera. Trener Xavi davao mu je priliku na trening utakmicama u paru s Ronaldom Araujom, a španjolski mediji javljaju da su Xavi i čelnici kluba oduševljeni onim što je pokazao Senegalac. 

"Pokazao je strašnu fizičku moć, posebno u zraku. Morat će još poraditi na taktici, tehnici i pozicioniranju", piše novinar Sport Gabriel Sans. Očekuje se da će Faye na američkoj turneji dobiti priliku u nekoliko utakmica i da će onda Xavi odlučiti što će s njim napraviti.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 11:08