StoryEditor
"imam velike vijesti"

Babić doznao sljedećeg suparnika. Ima omjer 30-1 i stoji mu na putu do pojasa

Piše desk  /  10.11.2022., 14:45h

Alen Babić doznao je ime novog protivnika, ali neće se još boriti za naslov WBC-ova prvaka u bridger kategoriji, nego će braniti Silver pojas koji mu daje za pravo boksati za onaj glavni. Protivnik će mu biti 29-godišnji Belgijac Ryad Merhy, koji je u profesionalnoj karijeri izgubio samo jedan meč, a dobio ih 30, od čega čak 25 nokautom.

"Imam velike vijesti za svoju karijeru. WBC je upravo održao konvenciju u Meksiku na kojoj mi je naredio borbu s ovim tipom", započeo je Babić objavu na svojem profilu na Instagramu pokazujući prstom na sličicu Merhyja montiranu u kutu. "Borit ću se s njim u Final Eliminatoru, a pobjednik dobiva šansu za borbu za glavni pojas u bridger kategoriji. To je ludo!"

Inauguralni prvak bridger kategorije je Oscar Rivas, a Babić mu je kao vlasnik Silver pojasa trebao biti izazivač, no Kolumbijac prvo mora odraditi ranije zakazan meč s Lukaszem Rozanskim. WBC od Rivasa zahtijeva dva meča za obranu pojasa, a drugi će biti protiv pobjednika meča Babić - Merhy.

"Nemamo ništa protiv. Već smo pregovarali s Babićem o borbi nakon ove s Rozanskim, ali borit ćemo se s pobjednikom meča Babića i Merhyja", potvrdili su iz Rivasova kampa nakon odluke WBC-a.

Još se ne zna točan termin Babićeva 12. profesionalnog meča, ali tako važne borbe gotovo nikad se ne događaju unutar mjesec dana od objave, piše Index Sport.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:54