StoryEditor
euro za rukometaše

Austrija šokirala Španjolce i poslala ih kući, a Hrvatskoj otkinula bod za drugi krug

Piše desk  /  17.01.2024., 09:06h

Austrijska rukometna reprezentacija remizirala je 33:33 sa Španjolskom i izborila plasman u drugi krug Europskog prvenstva. Loša je to vijest za Hrvatsku, koja će tako u drugi krug prenijeti samo jedan bod, baš kao i Austrija. Španjolska, pak, šokantno ispada već u prvoj fazi natjecanja.

Austrija i Španjolska odigrale su vrlo napetu utakmicu. Austrijanci su sredinom prvog poluvremena imali tri gola prednosti, no Španjolci su to vrlo brzo anulirali te se do kraja susreta gotovo igralo gol za gol. Na ulazu u 60. minutu Aleix Gomez Abello realizirao je sedmerac za vodstvo Španjolske, ali Janko Božović je devet sekundi prije kraja poravnao rezultat. Španjolci su imali tek nekoliko sekundi za završni napad i nisu ga uspjeli realizirati.

Gomez Abello je s osam golova bio najbolji kod Španjolske, kojoj nije pomoglo ni deset obrana Gonzala Pereza de Vargasa. Španjolski vratar pritom je sjajno branio u samoj završnici utakmice. Austrijance je s osam golova predvodio Nikola Bilyk.

Austrija je tako postala najugodnije iznenađenje ovog Europskog prvenstva. U svim ostalim skupinama plasman u drugi krug izborili su favoriti, dok se momčad Aleša Pajoviča uspjela smjestiti iznad Španjolske.

Ovaj remi nije odgovarao Hrvatskoj koja će u drugi krug natjecanja prenijeti samo jedan bod kao i Austrijanci.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 03:29