StoryEditor
odlučili ga deportirati

Australski premijer o Đokoviću: Naši ljudi žele da štitimo žrtvu koju su podnijeli u pandemiji

Piše Desk  /  14.01.2022., 10:42h
Ova pandemija je bila nevjerojatno teška za svakog Australca, ali trebamo ostati zajedno i spašavati živote. Čvrsta politika zaštite granica čuvala je Australce i prije covida i tijekom pandemije, rekao je Scott Morrison.

Australski premijer Scott Morrison, koji zadnjih dana nije posebno istupao oko ukidanja vize najboljega svjetskog tenisača Novaka Đokovića (34), oglasio se oko cijelog slučaja, prenose 24sata.hr.

- Primio sam na znanje odluku ministra za imigraciju oko vize Novaka Đokovića. Razumijem da je odluku donio nakon pažljivog razmatranja zbog zdravlja i drugih temelja javnog reda, pa i javnog interesa - rekao je Morrison i nastavio:

- Ova pandemija je bila nevjerojatno teška za svakog Australca, ali trebamo ostati zajedno i spašavati živote. Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjačih ekonomija i najveće stope procijepljenosti na svijetu.

Australski ministar za imigraciju Alex Hawke ovako je objasnio odluku o poništenju vize.

"Danas sam iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju posjeduje Novak Đoković iz razloga zdravlja i dobrog reda, na temelju toga da je takva odluka bila od javnog interesa.

Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i obiteljskog suda od 10. siječnja 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka. Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične snage i gospodin Đoković."

- Australci su se puno žrtvovali tijekom ove pandemije i ispravno je što očekuju da se rezultat tih žrtava zaštiti. U tom smjeru postupio je i ministar. Čvrsta politika zaštite granica čuvala je Australce i prije covida i tijekom pandemije - rekao je Morrison i zaključio:

- Zbog očekivanih pravnih postupaka više neću davati novi komentar - zaključio je Morrison.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:41