StoryEditor
ispovijest

Australski košarkaš pred suigračima i kamerama priznao da je gay

Piše desk  /  16.11.2022., 08:51h

Australski košarkaš Isaac Humphries, koji je svojevremeno igrao za FMP iz Železnika, odlučio je pred sadašnjim suigračima objelodaniti da je homoseksualac.

Humphries je u veljači 2018. godine potpisao trogodišnji ugovor s FMP-om, ali je klub napustio vrlo brzo i vratio se u domovinu. Potom je bio i član Atlante, dok je trenutno igrač Melbourne Uniteda.

– Nisam mogao prihvatiti samog sebe i pokušao sam se ubiti. Glavni razlog zbog kojeg sam imao toliko problema je što nisam mogao prihvatiti svoju seksualnost, činjenicu da sam gay. I mrzio sam se zbog toga, gadio sam se samog sebe, mislio sam da ne mogu biti takva osoba u svom okruženju – rekao je Humphries suigračima i kroz suze dodao:

“Hoću da svi ljudi znaju i zato ovo javno objavljujem… Može se živjeti s time i ne morate to skrivati samo zato što ste sportaš. Imamo odgovornost postavljati primjere drugima i zato je moja odluka da to objavim”, dodao je.

Humphries ima 24 godine i igra na poziciji centra. Svojevremeno je, prije dolaska u FMP, izabran za rookieja godine u domovini, dok je 2014. s U17 reprezentacijom Australije bio svjetski viceprvak, piše Telegraf.rs.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:01