StoryEditor
Anthony Pavlešić

Australski Hrvat potpisao za Bayern: "Ogroman talent i potencijal"

Piše desk  /  19.06.2023., 14:12h

Australski vratar hrvatskog porijekla Anthony Pavlešić potpisao je trogodišnji ugovor s Bayernom. Iznenađujući je to transfer jer je 17-godišnji kapetan mlade australske reprezentacije nepoznat široj nogometnoj javnosti.

U najjači njemački klub stiže iz Central Coast Marinersa, a zanimljivo je da nije odigrao za tu australsku momčad nijednu seniorsku utakmicu. Za Pavlešića su bili zainteresirani Ajax i Bayer Leverkusen. Još uvijek nije poznato koliku je odštetu Bayern platio Australcima.

Fox Sports o Pavlešiću piše kao o velikom talentu, "friku" i velikom potencijalu te navodi da je Bayern iznenadio ovim transferom. Tako ga je opisao trener Central Coast Marinersa Nick Montgomery. Pavlešić je visok 190 centimetara, fizički je dominantan i iznimno se brzo razvija. Bayern ima problema s golmanima, pitanje je hoće li Manuel Neuer još braniti, a Sommer i Nübel navodno su na odlasku.

"Anthony je prošao dva tjedna probe s nama u veljači i impresionirao nas je. Pratili smo ga pomno i odlučili da je on igrač za nas. Vrlo je pozitivan lik, zreo za svoje godine i ima fizičke predispozicije", rekao je Tom Starke, koordinator golmana u Bayernu.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 06:22