StoryEditor
analiza

AS: Realov tercet u vezi treba kisik. Modriću je najteže i to je veliki problem

Piše desk  /  05.11.2021., 21:25h
Autor teksta Manu de Juan piše kako je utakmica protiv Šahtara pokazala da središnjica Reala pokazuje šavove, a posebno je očit fizički problem.

Real je u četvrtom kolu Lige prvaka na Bernabeuu jedva s 2:1 pobijedio otpisani Šahtar. Tri boda su tu, ali igra kraljevskog kluba nije bila na visokoj razini. Posebno je problematičan bio vezni red s Lukom Modrićem, prenosi Index.hr.

Madridski AS tako donosi opširnu analizu susreta s naslovom ‘’Realov trozubac treba kisik’’, misleći pri tome na tercet u vezi Modrić – Kroos – Casemiro.

Real je u problemu s veznim redom

‘’Real ima veliki problem jer trio Modrić, Kroos i Casemiro, koji je startao u četiri od posljednjih pet utakmica, sve više pokazuje umor. Camavinga se nije uspio izboriti za minutažu i nije se uspio još adaptirati, a Valverde umjesto na terenu sve je više po ambulantama’’, piše AS.

Autor teksta Manu de Juan piše kako je utakmica protiv Šahtara pokazala da središnjica Reala pokazuje šavove, a posebno je očit fizički problem. Real se u Madridu nadao da će pokazati moć iz prvog susreta u Ukrajini kad je Šahtaru uvalio pet komada, no na Bernabeuu je opasno visio. Gosti su bili opasni, devet puta su pucali prema vratima, a čak pet udaraca je išlo u okvir. Šahtar je do kraja utakmice tražio remi, ali Courtois je spasio domaćina.

Modrić je najslabija karika

‘’Ofenzivni dio momčadi Šahtara je namučio vezni red Reala. Modrić, Kroos i Casemiro uspjeli su osvojiti samo 15 lopti, a izgubili su 19. Od 24 duela u koje su ušli, izgubili su ih 10, a Modrić je nekako najviše patio. Što je i logično s obzirom na njegovu dob. Hrvat je u cijeloj utakmici ušao u samo tri duela i uspio je povratiti dvije lopte. Čini se da mu je sve teže igrati na razini od prije. Ancelotti vjeruje svom veznom redu i izgleda da ga ne želi mijenjati, barem za sada. Rezultati mu idu u prilog, u posljednjih pet utakmica ima četiri pobjede i jedan remi, ali dojam je da se momčad sve teže nosi s umorom. Ancelottijev najveći problem je nedostatak kvalitete na klupi da bi mogao rotirati vezni red. Tamo gdje je Real bio najjači, sad postoji oskudica alternativa’’, piše AS.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:16