StoryEditor
premiership

Arsenal razbio i Tottenham te učvrstio prvo mjesto

Piše hina  /  01.10.2022., 15:44h

Nogometaši Arsenala pobijedili su u sjeverno-londonskom derbiju Tottenham s 3-1, u prvom susretu devetog kola engleske Premier lige.

Arsenal je time potvrdio prvo mjesto na ljestvici te trenutačno ima četiri boda više od Manchester Cityja i Tottenhama, s tim da aktualni prvak City ima utakmicu manje.

Arsenal je bolje otvorio utakmicu te je već u drugoj minuti Gabriel Martinelli pogodio okvir vrata, a u 20. minuti gostujuća obrana je kapitulirala. Odlično je, sa skoro 20 metara, naciljao i pogodio Thomas Partey za vodstvo Arsenala.

Nakon toga se utakmica posve otvorila te je i Tottenham počeo napadati, a izjednačio je već u 31. minuti. Prethodno je Gabriel napravio prekršaj na Richarlisonu, a Harry Kane je s bijele točke pogodio za 1-1. Do kraja poluvremena najbolju šansu imao je napadač Arsenala Gabriel Jesus koji je u 43. minuti prevario trojicu suparničkih igrača, ali i pogodio u vratara Llorisa.

No, zabio je Gabriel Jesus odmah na startu drugog dijela, u 49. minuti. Saka je pucao, a vratar Tottenhama Lloris šeprtljavo reagirao. Budan kako bi iskoristio pogrešku bio je brazilski napadač te zabio za 2-1, a novi korak prema tri boda Arsenal je napravio u 62. minuti jer je igrač Tottenhama Emerson zaradio crveni karton. Pet minuta kasnije Xhaka je, pak, pogodio za konačnih 3-1.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Tottenham do 71. minute.

Tottenhamu je ovo bio prvi poraz u sezoni, a Arsenalu sedma pobjeda. Isto tako, ovo je bila sedma međusobna utakmica u nizu u kojoj pobjeđuje domaćin.

U nedjelju će igrati Manchester City - Manchester United te Leeds - Aston Villa, dok kolo završava u ponedjeljak ogledom Leicestera i Nottingham Foresta.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
14. travanj 2024 10:40