StoryEditor
liga prvaka

Arsenal nakon penala izbacio Porto, Barca slavila protiv Napolija

Piše desk  /  13.03.2024., 09:07h

Arsenal i Barcelona izborili su četvrtfinale Lige prvaka. Arsenal je nakon regularnih 90 minuta vodio 1:0 protiv Porta, a s obzirom na to da su Portugalci istim rezultatom slavili u prvoj utakmici, preko produžetaka došlo se do penala i u njima je Arsenal bio bolji. Barcelona je na domaćem terenu pobijedila Napoli 3:1 i s ukupnih 4:2 prošla dalje u nokaut-fazi.

Podsjetimo, ranije su četvrtfinale Lige prvaka izborili PSG, Manchester City, Real Madrid i Bayern.

Arsenal - Porto 1:0 (4:2 nakon penala)

Porto je u prvoj utakmici odigranoj u Portugalu iznenađujuće pobijedio Arsenal 1:0, što znači da je momčad trenera Mikela Artete u uzvratu čekao težak zadatak. Arsenal je poveo u 41. minuti golom Leandra Trossarda koji je iskoristio sjajno dodavanje Martina Odegaarda i pogodio suprotni kut Portova gola.

Bio je to jedini pogodak na utakmici u regularnom vremenu. Nakon što u produžecima nije bilo novih golova, uslijedili su penali. U njima su Martin Odegaard, Kai Havertz, Bukayo Saka i Declan Rice bili precizni za Arsenal. Kod Porta su pogodili Pepe i Marko Grujić, a promašili Wendell i Galeno.

Barcelona - Napoli 3:1

Prvi susret Napolija i Barcelone odigran u Napulju završio je 1:1, dok su Katalonci u uzvratu na Olimpijskom stadionu, jer se Camp Nou renovira, slavili 3:1. Momčad trenera Xavija Hernandeza rano je zabila dva gola. Prvi pogodak na susretu postigao je Fermin Lopez, koji je poentirao u 15. minuti nakon što je dočekao povratnu loptu upućenu s lijeve strane.

Raphinha je dvije minute kasnije pogodio stativu, a Joao Cancelo je odbijanac spremio u nebranjenu mrežu za 2:0. No gosti se nisu predali, već je bivši stoper Dinama Amir Rrahmani u 30. minuti utrčao u prazan prostor i zakucao loptu u gol za smanjenje zaostatka.

Robert Lewandowski zaključio je susret u 83. minuti. Poljski napadač zabio je nakon sjajne kombinacije Ilkaya Gundogana i Sergija Roberta.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:50