StoryEditor
legenda kluba

Arsenal će Arsenu Wengeru podići spomenik

Piše desk  /  28.12.2022., 13:09h

Vodeći klub Premier lige Arsenal ligaškim obavezama se vratio pobjedom protiv West Hama na domaćem terenu. Utakmicu je s tribina stadiona pratio legendarni trener Arsenala Arsene Wenger. Bio mu je to prvi dolazak na neki od Arsenalovih susreta u posljednje četiri godine.

Posljednji put Wenger je na Emiratesu bio u lipnju 2018. godine, tada još u ulozi Arsenalovog trenera. Bila je to posljednja domaća utakmica momčadi te sezone, a Wenger se od navijača oprostio pobjedom 5:0 protiv Burnleyja. Ispraćen je pjesmom i ovacijama.

Dobiva spomenik uz Henryja

Nije Wenger imao namjere otići iz Arsenala krajem te sezone, već je na to bio primoran. Rastanak s klubom u kojem je imao neprekinutu ulogu menadžera od 1996. do 2018. godine opisao je kao "nepravedan, težak i brutalan" te je rekao da ga u klubu dugo neće vidjeti. Jučer je došao i ponovo slušao kako mu navijači pjevaju i skandiraju.

Wenger je Arsenal vodio do 17 titula, među kojima i tri za najbolju momčad engleskog prvenstva. Nezaboravna za navijače kluba bila je ona iz sezone 2003./04. u kojoj je Arsenal do naslova prvaka stigao bez ijednog poraza. Kako piše niz engleskih medija, uskoro će dobiti posebno priznanje.

Naime, Arsenal planira da već tijekom 2023. godine Wengeru podigne spomenik ispred Emiratesa. Radi se o časti koja je na Otoku rezervirana samo za najveće legende. Wengerov spomenik trebao bi stajati uz spomenike velikih igrača koje je vodio poput Tonyja Adamsa, Dennisa Bergkampa i Thierryja Henryja.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 16:21