StoryEditor
navijači rijeke

Armada će večeras podržati Boyse: "Danas su to oni, sutra možemo biti mi"

Piše desk  /  10.08.2023., 15:00h

Rijeka i Torshavn od 20 sati na Farskim otocima igraju utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige. Riječke nogometaše pratit će njihova navijačka skupina Armada, koja je najavila akciju podrške pritvorenim Bad Blue Boysima.

Podsjetimo, gotovo stotinu navijača Dinama nalazi se u pritvoru u Ateni nakon što su u ponedjeljak navečer sudjelovali u neredima uoči odgođene utakmice Dinama i AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka. U neredima je ubijen navijač AEK-a Michalis Katsouris (29).

Društvenim mrežama kruži poruka kojom se pripadnike Armade poziva da u 19 sati na zapadnoj tribini stadiona Torsvollur u Torshavnu izraze podršku Boysima. U poruci stoji da se BBB-ima u Ateni ne pruža liječnička pomoć iako imaju prostrjelne rane, dok "hrvatski konzulat poklapa slušalicu na upit za bilo kakvu pomoć".

"Ubojica se ne može pronaći pa se traži bilo koji način da se opere i okrivi nekoga od Hrvata, iako svi znaju da nemaju veze s tim. Šalju im se odvjetnici koji ih izdaju, prijete im ozbiljne zatvorske kazne.

Koliko god to nekima teško bilo, i nisu huligani i ne slažu se s time, to je dio naše priče i njima je potrebna pomoć. Svaka pomoć je dobrodošla, a pogotovo trenutno jedina koju možemo pružiti medijska podrška. Danas su to oni, sutra možemo biti mi", stoji u poruci za navijače Rijeke.

Ministarstvo: Veleposlanik će posjetiti hrvatske državljane u pritvoru

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je priopćenje o neredima koje su navijači Dinama i grčkog Panathinaikosa izazvali u sukobu s fanovima AEK-a. U njemu stoji: 

"U neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je pet bilo hospitalizirano, trenutno se na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin. Od navedenih 98 osoba, pet je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza, pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu, donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru.

Sukladno dobivenim informacijama, u subotu, a najkasnije u nedjelju predviđeno je održavanje navedenog ročišta. Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni.

Veleposlanik RH u Ateni g. Sunko posjetit će danas hrvatske državljane koji su u pritvoru. Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti."

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 19:51