StoryEditor
Claudio Caniggia

Argentinskoj nogometnoj legendi prijeti 15 godina zatvora zbog silovanja supruge

Piše desk  /  07.10.2023., 11:24h

Bivši argentinski napadač Claudio Caniggia, koji je u reprezentaciji činio fantastičan tandem s Diegom Maradonom, mogao bi u zatvor na 15 godina ako ga sud proglasi krivim za seksualni napad na bivšu suprugu Marianu Nannis.

Ona je 56-godišnjeg nogometaša optužila da ju je 2018. silovao u hotelu u Buenos Airesu u kojem su u to vrijeme oboje živjeli. Nannis i Caniggia, koji zajedno imaju troje djece, službeno su se razveli 2019., godinu i pol dana nakon što su počeli odvojeno živjeti.

Nannis tvrdi da ju je tadašnji muž silovao nakon što je odbila njegovo udvaranje, udario je i prijetio da će je ubiti ako ga prijavi policiji. Prema lokalnim medijima, tužiteljstvo prilaže svjedočanstva osoblja hotela i fotografije Nannis s ozljedama.

Caniggia, koji od početka tvrdi da nije učinio ništa ilegalno, zbog slučaja od lipnja ne smije napustiti Argentinu, a žalbeni sud je odbio argumente njegovih odvjetnika za odbacivanje optužnice.

Tijekom karijere Caniggia je od 1985. do 2004. igrao u matičnom River Plateu, Veroni, Atalanti, Romi, Benfici, Boca Juniorsima, Dundeeju, Rangersima i Qatar SC-u, sakupio 50 nastupa za reprezentaciju uz 16 golova, ali obilježili su ga skandali izvan terena vezani za ovisnost, koju je najbolje oslikala čuvena izjava: "Ako je kokain droga, ja sam ovisnik."

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 03:22