StoryEditor
najbolji teškaš svijeta

Ante Delija osvojio PFL-ov turnir i nagradu od milijun dolara. Pogledajte brutalnu seriju udaraca kojom je nokautirao Brazilca

Piše desk  /  26.11.2022., 06:38h

Nakon što prošle godine nije uspio, Ante Delija se vratio u finale PFL-ovog turnira i osvojio naslov najboljeg borca svijeta u teškoj kategoriji. To znači i da je osvojio veliku nagradu od milijun dolara koju PFL dodjeljuje svakom od šest prvaka u šest kategorija.

Delija je u finalu slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Brazilca Matheusa Scheffela. Iako se prema početku runde činilo da nas čeka borba koja bi mogla potrajati možda čak i svih pet rundi jer nijedan borac nije osobito riskirao, već u drugoj polovici prve runde Delija je krenuo po pobjedu.

Prvo je zadao seriju udaraca kojima je doveo Brazilca u situaciju u kojoj ga može rušiti, ali onda nije dovoljno dobro napao pa se Scheffel spasio rušenja. Ipak, kako sada stvari stoje, bolje bi mu bilo da nije.

Ubrzo nakon toga Delija se vratio na borbu u stojci, zadao prvo nekoliko snažnih udaraca preko brazilčevog garda, a onda ga je i zatresao desnim krošeom. Nakon toga se Scheffel povukao na ogradu, a Delija je vidio da ima borbu u svojim rukama. Jurnuo je na njega i nokautirao ga serijom udaraca, piše Index Sport.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:12